Bananolöksallad

Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.

Just banan är ett av dom födoämnen vilka vi återigen kan ha i vårat hem trots att sonen själv inte tål det. Passar därför på att komma med ett nytt banantips. Nu är detta INTE mitt ursprungsrecept utan ett recept som jag fått ta del av ifrån en underbar midsommarmiddag hos vänner för många år sedan. Passar utmärkt i alla sammanhang men framförallt till grillat. Salladen är så saftig så du kan tveklöst skippa såsen till rätten. Perfekt om man har allergi mot ex. mjölk, ägg, gluten och soja.

Du behöver

  • Banan
  • Lök (gul-, schalotten- eller röd-)
  • Persilja (eller annan valfri ört så som basilika eller gräslök)
  • Salt (gärna örtsalt)
  • Peppar
  • Olja (oliv-)
  • Vinäger (valfri variant, tål man vit balsamico är detta nog ändå godast men alla varianter funkar, har även gjort med ättiksprit)
  • Valfria tillägg så som chili, hackad vitlök, soltorkade tomater och fetaost för dom som tål mjölk)

bananolök1

Gör så här:

  1. Skiva bananen
  2. Finhacka löken och orterna
  3. Blanda örter, banan och lök med vinägrett som du gjort av olja, vinäger, salt och peppar
  4. Tillsätt ev. mer tillägg enligt förslag från ovan
  5. Rör samman
  6. Låt stå 5minuter
  7. Klart!