Sida 3 av 79

Tårta med chokladbottnar och chokladgrädde

Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a. Vegansk.

Variera smakerna utifrån val av sylt 👌 Ex choklad & blåbär, choklad & hallon, choklad och banan etc.

Du behöver:

Chokladbottnar, 2st (görs var för sig i 2 formar/omgångar för bästa resultat)

  • 2 x 150g mjölkfritt margarin
  • 2 x 1dl vatten eller växtdryck (jag tog kokosmjölk)
  • 2 x 1,5 dl socker
  • 2 x 2 dl mjöl (ex 1dl majsmjöl och 1dl majsstärkelse)
  • 2 x 1 dl kakao (för mindre intensiv kakaosmak kan man byta kakao mot ex rismjöl eller hirsmjöl, ex ta halva mängden bara och ersätta med mjöl i det här receptet)
  • 2 x 1/2 tsk xanthangummi
  • 2 x 1,5 tsk bakpulver
  • något att smöra och bröa form med, förslagsvis olja/margarin och kakao

Chokladgrädde

  • 1,5-2 paket schlagfix sötade grädde på tetra (fri från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a) -eller annan valfri vispbar vegansk grädde.
  • 2 tsk vaniljessens
  • 1/2 dl kokosmjölk
  • 1/2 dl socker
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 1 tsk agar agar (går att byta mot 3 gelatinblad)
  • 4-5 msk kakao
  • Valfri sylt, ex blåbär, hallon eller kanske mosad banan? Ca 2 dl

Gör så här:

  1. Vi börjar med bottnarna. Man gör alltså inte en mjuk kaka och delar den i två utan för absolut bästa resultat gör man 2 bottnar, båda var för sig. En i taget eller båda samtidigt beroende av hur många lika stora formar man har. Jag har gjort tårtan i en 23/24-cm form.
  2. Sätt ugnen på 200 grader
  3. Smöra och bröa en springform
  4. Smält margarinet och låt svalna
  5. Blanda alla torra ingredienser för sig
  6. Tillsätt alla våta och vispa till en jämn smet
  7. Fördela smeten i form och se till att dra hela vägen ut helt mot kanterna på formen, det brukar göra att kakan lyfter jämnt vid gräddning
  8. Grädda mitt i ugnen i 30 minuter, ta ut och låt svalna
  9. Upprepa för en till kaka (om du inte gjorde dom samtidigt i två formar)
  10. När kakorna svalnat gör vi grädden. Vispa iordning kokosmjölk, socker, agar och majsstärkelse i en kastrull. Om du väljer gelatin istället för agar lägger du den i blöt nu.
  11. Koka upp kokosmjölksblandningen under omrörning, tills det tjocknar -ta av (och om du använder gelatin rör du nu i dom efter att ha kramat ur överskottsvätskan).
  12. Låt blandningen svalna
  13. Vispa upp schlagfixgrädden hårt, bästa resultat om kylskåpskall.
  14. Tillsätt vaniljessens och sen den svalnade kokosblandningen lite i taget under fortsatt vispning (denna kommer att ge grädden en stabilitet som håller).
  15. Tillsätt kakao 1 msk i taget.
  16. Montera tårtan
  17. Spritsa en kant av grädde på en av bottnarna
  18. Fyll rejält med sylt i mitten (gräddkanten ger en rak och stabil tårta och håller sylten ifrån att rinna ut).
  19. Bred även på grädde på sylten
  20. Lägg på kaka nr 2 och bred på grädde.
  21. Dekorera gjorde jag med blåbär o physalis och smält choklad som jag låtit svalna och spritsade ut på kanten så det fick rinna ner lite men här är valmöjligheterna oändliga 🙌🙌

Marängtårta med rostat kokosmjöl och topping av smörkräm

Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.

Jag fick för mig att jag skulle testa att rosta kokosmjöl och det blev en succé. Personligen är jag nämligen inte särskilt mycket för kokosmjölets smak. Men däremot delvis för egenskaper (i vissa bakverk). Men genom att rosta kokosmjöl får man till en helt annan dimension i smaken, mycket mer ”nötig” karaktär. Därav detta recept men marängbottnar med rostat kokosmjöl, tårtan sen toppad med smörkräm.

Du behöver:

marängbottnarna

  • 3,5 dl socker
  • 1 dl vatten
  • 4 gelatinblad
  • 2 dl kokosmjöl

smörkräm

  • 2,5 dl kokosgrädde (garant)
  • 1 vaniljstång
  • 1,5 dl vatten
  • 1/2 dl
  • majsstärkelse
  • 1 krm gurkmeja (för färg)
  • 1 nypa salt
  • 50 g mjölkfritt margarin
  • valfritt med kokosflakes att topp med

Gör så här:

  1. Börja med att rosta mjölet
  2. Ta helt enkelt en torr panna och hetta upp, ingen olja och inget margarin -TORR panna
  3. När pannan blivit het, lägg i mjölet och rosta det under omrörning till den får en härligt brun nyans. Rör om hela tiden så att du inte bränner det, ta av och låt svalna
  4. Nu gör man marängen.
  5. Lägg gelatinbladen i blöt
  6. Blanda socker och vatten i en kastrull och koka upp tills sockret smälter helt. Ta av.
  7. Krama ur gelatinbladen och tillsätt i sockerlösningen, rör om.
  8. Nu ska sockerlösningen vispas hårt tills den svalnar, medan den svalnar kommer den att binda luft i sig och bli en mjuk marängsmet. Du bör använda en hushållsassistent eller elvisp, jag har aldrig ens tänkt tanken att göra detta för hand.
  9. Vispa helt enkelt blandningen (var försiktig för det är initialt väldigt hett) tills den svalnar och blivit ett vitt fluff
  10. Vänd ner kokosmjölet och bred ut smeten på bakplåtspapper i valfri form (som du vill ha din tårta). Förslagsvis ritar du upp formen på bakplåtspapperet först så att du får samma storlek på bägge bottnarna. Jag gjorde rundlar om ca 18-20cm i diameter
  11. Grädda marängbottnarna mitt i ugnen på ca 100 grader i ca 30 minuter, stäng av ugnen och låt svalna där inne
  12. Gör smörkrämen. Vispa alla ingredienser förutom margarin i en kastrull. Vaniljen ska tillsättas delad och urkärnad men med både stång och kärnor.
  13. Koka upp under omrörning tills det tjocknar
  14. Ta av från plattan och tillsätt margarinet 1 msk i taget
  15. Låt krämen svalna
  16. När alla delar till tårtan svalnat ska det monteras
  17. Bara fördela krämen (ta ur vaniljstången) mellan och ovanpå bottnar, toppa med flakes
  18. Kyl nu tårtan nån timme så att krämen sätter sig något (går även att förbereda och FRYSA för att sen ta ut och tina någon timme innan servering)

Daimtårta

Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a. Veganskt.

En kladdkaka toppad med chokladgrädde med daimkross, choklad och krossad daim. Allt hemmagjort och allergianpassat förstås.

Du behöver:

kladdkakan

  • 2,5 dl socker
  • 50g rumsvarmt mjölkfritt margarin
  • 1,5 dl vätska (jag föredrar kokosmjölk)
  • 4 msk kakao
  • ca. 3 dl mjölblandning (exempelvis 1dl majsmjöl, 1dl rismjöl/hirsmjöl och 1dl majsstärkelse men går att variera oändligt, ett alternativ är enbart bovetemjöl)
  • 1/2 tsk xanthangummi (kan uteslutas)
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 3 krm bakpulver
  • något att smöra och bröa en form med, mjölkfritt margarin och kakao exempelvis

Chokladgrädden

  • 1/2 dl socker
  • 1/2 dl kokosmjölk eller annan valfri växtdryck (alternativ vatten)
  • 2 dl vispbar vegansk grädde, till denna föreslår jag tveklöst Schlagfix sötade på tetra eller annan vegansk grädde som ni tål fungerar
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 1 tsk agar agar pulver (alternativt 3-4 gelatinblad om du inte vill ha det veganskt)
  • 1 nypa salt 
  • 4-5 msk kakaopulver

Falsk daim (1/3 blandad i chokladgrädden och 2/3 att toppa tårtan med)

  • 1 dl Kokosmjölk -ren, asiatisk och tillsatsfri
  • 1 dl Ljus sirap
  • 1 dl Strösocker
  • någon nypa salt
  • Mjölkfri choklad att doppa i/pensla med (ca. 100-150g)
  • 200g mjölkfri choklad att toppa tårtan med

Gör så här:

  1. Börja med daimen.
  2. Blanda alla ingredienser förutom chokladen och koka upp. Låt puttra (håll koll så det inte kokar över) -koka tills ca 145-150 grader i temp (lite varmare än vanligt just för denna som sen ska blandas i grädden)
  3. Häll upp (försiktig så du inte bränner dig) på bakplåtspappersklädd plåt och bred ut tunt, lås svalna helt
  4. Smält chokladen och bred ut på daimen, låt svalna (kyl helst) igen
  5. Nu kan du göra kladdkakan
  6. Sätt ugnen på 175 grader.
  7. Rör ihop socker och margarin med vätskan
  8. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt dom sen till vätskan, sikta gärna
  9. Blanda ordentligt till en homogen smet
  10. Häll ner smeten i en smörad och bröad form 
  11. Dra smeten verkligen ända ut i kanterna, slickepott är bra för detta -det som detta gör är att kakan reser sig mer jämnt och blir jämnhög över hela kakan (blir snyggare sen med toppingen)
  12. Grädda i ca 35 minuter
  13. Låt kladdkakan svalna innan du toppar
  14. Dags för grädden.
  15. Vispa samman kokosmjölk, socker, salt, agar (om du väljer att använda gelatin lägger du den istället i blöt) och majsstärkelse och koka upp tills tjocknad
  16. Ta av och låt svalna (om du använder gelatin tillsätter du den urkramad och blandar i direkt efter att du tagit av från plattan, så att gelatinet smälter)
  17. Vispa grädden hårt
  18. Tillsätt kakao (sikta gärna) under vispning
  19. Tillsätt också den avsvalnade kokosmjölksblandningen lite i taget
  20. Nu hackar du upp daimen, vänd ner 1/3 i grädden och toppa kakan. Kyl!
  21. Smält chokladen för topping över vattenbad eller i mikro (men rör om ofta och se till så att det inte bränns)
  22. När chokladen svalnat, toppa kakan och kanter.
  23. Sist strör du över resten av daimen
  24. Kyl för att stelna
  25. Servera

Friterade räktoast

Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.

Friterade krispiga toasts med en saftig räktopping. Perfekt som förrätt eller tilltugg. Toasten består alltså av en brödskiva toppad med en räkpasta och ett täcke av sesamfrön (alternativt valfri panering) som sen friterats alldeles gyllene, krispig och samtidigt saftig. Magisk. Fungerar utmärkt att förbereda och förvara i frysen ofriterade för en annan dag.

Du behöver:

  • Valfritt bröd i skivor, valfri form (ex stansade eller delade). Jag har mängder av brödrecept på bloggen om du inte redan har någon favorit.
  • 400g råa räkor (alltså inte kalla utan råa, jag köper frysta som jag tinar) –räkorna går att byta mot kycklingfärs för den som inte tål räkor
  • 1 vitlöksklyfta (valfritt), pressad/riven
  • 1 stjälk salladslök, finhacakd
  • valfritt med chili efter tycke
  • en nypa peppar och 2 nypor salt
  • 1 msk Majsmjöl eller annat likvärdigt mjöl
  • 1 msk majsstärkelse eller annat likvärdigt mjöl
  • 1 krm bakpulver
  • ca 1/2 dl sesamfrön eller valfri panering för den som inte tål sesam (ex krossade cornflakes funkar utmärkt)
  • olja för fritering

Gör så här:

  1. Börja med att stansa eller skära upp brödskivor till önskad form
  2. Mixa sen räkorna till en slät massa
  3. Blanda i kryddning, salladslök, lök, vitlök, ev chili samt mjöler + bakpulver
  4. Bred på ett lager räkfyllning på brödskivorna, ca 1/2cm tjockt lager blir perfekt.
  5. Vänd toasten med den kletiga räksidan nedåt mot en skål med frön eller panering för att täcka hela toppen
  6. Hetta upp olja för fritering till ca 170-180 grader
  7. Fritera med frösidan nedåt först och vänd sedan, fritera tills gyllene på bägge sidor
  8. Ta ur och låt svalna något på bakplåtspapper
  9. Servera med valfria tillbehör eller såser (personligen gillar jag srirachamajo här)

Banankladdkaka

Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a. Veganskt.

En kladdkaka som ger dig chansen att använda upp dina övermogna bananer på ett nytt sätt. Serveras här med banangrädde men valfri grädde, glass, bär eller sylt funkar också bra. Passar extrabra med chokladglass för er som gillar det 👌

Du behöver:

  • 2 stora mogna (gärna övermogna och söta) bananer
  • 100 g mjölkfritt margarin
  • 2 dl socker
  • 3 dl mjölblandning, ex 1 dl vardera av majsmjöl, rismjöl/hirsmjöl och majsstärkelse
  • 3 krm xanthangummi
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • ett par nypor salt, hjälper verkligen till och förhöjer smaken
  • 1 1/2 dl kokosmjölk eller annan växtdryck
  • Något att smöra och bröa en form med, ex margarin och majsmjöl

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Smält margarinet
  3. Mosa/mixa bananen
  4. Blanda alla torra ingredienser för sig
  5. Blanda i kokosmjölk och margarin och dom mosade bananerna till dom torra ingredienserna och rör samman till en smet. Jag brukar inte riktigt gilla smet men den här är verkligen god 😋
  6. Smöra och bröa en form
  7. Häll smeten i formen och bred ut
  8. Grädda mitt i ugnen i 25-35 minuter beroende av hur kladdig du vill ha den.
  9. Ta ut och låt svalna, går iförsej utmärkt att servera iaf lite ljummen för lite friterad-banan-känsla. 👌

Banangrädden som jag serverade bestod av Schlagfix söta tetragrädde färgad med livsmedelsfärg och smaksatt med bananarom, makalöst gott 👌

Müsli-bars på allergivis

Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a. Veganskt.

Perfekt att ta till vid skåp- och skafferirens. Enkla att göra och otroligt smidiga att variera utifrån vad man tål och tycker om, eller vad man har hemma. Passar perfekt till mellis eller som snacks. Smidiga att ha med som matsäck.

8 bars

Du behöver:

  • 5-6 dl torrvaror där helst åtminstone 1-2 dl är någon form av flingor/flakes som kan suga upp vätska och därmed stå för bindningen.
    Ett exempel är
    • 1 dl boveteflingor eller krossade cornflakes (tänk på att 1 dl krossade motsvarar ca det dubbla i okrossade)
    • 1 dl kokosflingor
    • 1 dl solrosfrön/pumpafrön eller sesamfrön/melonkärnor exempelvis
    • 2 dl puffad quinoa/hirs eller hackat puffat ris exempelvis
    • 1 dl hackad torkad frukt eller bär, aprikoser, russin, blåbär, jordgubbar, banan, tranbär mm
  • 1/2 dl kokossocker eller farinsocker/muscovadosocker, går även att byta mot honung men är då inte längre veganskt
  • 1/2 dl vätska, ex någon juice eller vatten
  • 2 msk kokosolja eller mjölkfritt margarin
  • valfritt med 1/2 dl frösmör eller tahini exempelvis
  • ett par nypor salt
  • valfritt med annan kryddning så som ex kanel, kardemumma, vanilj eller kakao (kräver lite mer vätska)
  • valfritt med choklad att doppa i eller ringla över

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 150 grader
  2. Blanda samman alla torra ingredienser (förutom sötningen) i en bunke
  3. Koka upp sötning med vätska och olja/margarin, när allt smält samman tar du av från plattan och häller över dom torra ingredienserna
  4. Rör samman allt, smaka av kryddningen
  5. Häll müsliblandningen i en bakplåtspappersklädd brödform (eller annan valfri stor form eller portionsformar (i silikon exempelvis)
  6. Platta till ordentligt, med hand eller sked/slev. Tätt packat ska det vara, verkligen!
  7. Grädda mitt i ugnen i 30 minuter
  8. Ta ut och låt svalna, kyl tills helt genomkall -verkligen KALL ska den vara
  9. Skär upp med vass kniv
  10. Valfritt att doppa helt eller delvis i choklad eller bara ringla lite choklad över

Vallmofrallor

Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a. Veganskt.

12 frallor

Du behöver:

  • 50g jäst
  • 5 dl vatten, 37-gradigt
  • 1 dl olja
  • 1/2 dl kokossocker, går att byta mot sirap
  • 2 msk fiberhusk
  • 3 dl vardera av majsmjöl, hirsmjöl/rismjöl och majsstärkelse (9 dl mjöl). Går att byta mot ca 8 dl bovetemjöl.
  • 1 tsk xanthangummi
  • 1 tsk bakpulver
  • Olja för händerna 
  • 1/2 dl vallmofrön

Gör så här:

  1. Lös upp jästen i vattnet
  2. Tillsätt kokossocker och fiberhusk och låt svälla någon minut
  3. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta med degblandare/degkrokar till en jämn deg. Degen ska vara kladdig men ändå fast.
  4. Häll upp vallmofröna i en skål
  5. Olja in händerna rikligt och ta upp ca 1 dl deg/fralla (du kan använda ett mått), rulla till en boll -doppa en sida i vallmofrön och lägg sen bollen med fröna uppåt på en bakplåtspappersklädd plåt
  6. Lägg frallorna glest på plåten för dom kommer att jäsa rejält
  7. Täck med bakduk och låt jäsa i 45-60 minuter (bara en jäsning)
  8. Hetta upp ugnen till 200 grader
  9. När brödet jäst färdigt gräddar du det mitt i ugnen i ca 20 minuter
  10. Låt svalna. Ät!

Vitkålsgratäng

Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a. Veganskt.

Ett supergott substitut för potatisgratäng.

6 personer

Du behöver:

  • Ca 750g-1 kg vitkål 
  • 4 dl vätska, ex 2,5 dl kokosmjölk (asiatisk och ren tillsatsfri) och 1,5 dl vatten eller bara 4dl valfri växtdryck/grädde (vatten går också bra men fettet i kokosmjölken bidrar till att förhöja smaken, buljong är ett bättre alternativ än vatten)
  • 1 dl majsmjöl eller likvärdigt mjöl
  • 1/2 dl majsstärkelse, eller annat likvärdigt mjöl
  • 2 tsk äppelcidervinäger
  • 2 tsk fiberhusk
  • 3 krm xanthangummi
  • 3 krm  bakpulver
  • 2 krm vitpeppar
  • valfritt med 50-75g Green vies par veggio eller annan vegansk riven ost
  • 1 stor gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • mjölkfritt margarin att bre formen med
  • olja för stekning

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader och smöra en ugnsform
  2. Strimla vitkålen
  3. Skala och skiva löken och riv/pressa vitlöken
  4. Stek vitkål, lök och vitlök i en het oljad panna tills den svettas (blir glansig), ta av och låt svalna
  5. Blanda resterande ingredienser förutom vegan-osten, vispa/mixa ihop till en smet
  6. Blanda allt förutom ca en deciliter av smeten med vitkålen och rör ihop, lägg i formen
  7. Toppa med den sista decilitern av smeten, och osten
  8. Grädda mitt i ugnen i 1 h
  9. Servera

Blomkålsgnocchi med soltorkad tomat och basilika

Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a. Veganskt.

Här bjuder jag på receptet till en vegansk rätt som gick rakt upp på topplistan för mig. Väldigt barnvänlig mat dessutom. 1-åringen min ÄLSKADE det, slukade både sin portion och halva min. Du kan förstås lägga vilken gnocchi som helst i såsen (har några recept på bloggen) men den här kombinationen var otrolig. Gnocchin kan man enkelt förbereda i förväg. Går att förvara både i kyl och frys innan tillagning. Vi serverade rätten med vitlöksbröd, magiskt gott 👌😋

sötchock

4-6 personer

Du behöver:

gnocchin

  • Ca 6 dl blomkålspuré (blir av ca 1 kg rå blomkål) -går även att byta mot annan grönsakspure
  • ca 3 dl majsstärkelse
  • 1 dl majsmjöl
  • 2 krm bakpulver (gör gnocchin ”lättare”)
  • 1 tsk örtsalt
  • 4 tsk fiberhusk 

såsen

  • 3 dl buljong (eller vatten och salt)
  • 2-2,5 dl soltorkad tomat, antingen inlagda (avrunna) eller torkade som du först lagt i blöt för att mjukna
  • 2 msk mjöl (ex hirsmjöl, majsstärkelse, bovetemjöl etc -för redning)
  • 4 dl kokosmjölk (ren asiatisk och tillsatsfri för bästa smak och konsistens)
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 2 tsk äppelcidervinäger
  • Salt
  • Peppar
  • 1-1,5 kruka basilika

Gör så här:

  1. Börja med gnocchin, detta kan förberedas flera dagar i förväg i steg. Första steget är att dela blomkålen och koka den (använd även stocken) tills mjuk och sen sila
  2. Mixa blomkålen till puré med örtsaltet som smaksättning (här kan man stanna och antingen förvara i kyl eller frys för nästa steg om man vill)
  3. Annars fortsätter man. När purén är svalnad blandar man den med alla övriga ingredienser
  4. Likaså kan man pausa här och fortsätta en annan dag med att göra själva gnocchin
  5. Man gör alltså gnocchi med valfri form av smeten, jag föredrar här små runda bollar -enkelt och gott
  6. Det smidigaste är att lägga all smet i en spritspåse oh spritsa ut remsor med ca 1 cm diameter på mjölat bakplåtspapper eller bakbord (se länk med video från instagram nedan)
  7. Sen skär man bara små bitar av remsorna och rullar lätt till små bollar med mjölade händer, lägg på tallrik inför nästa moment (dessa går också att förvara i kyl eller frys inför tillagning vid annat tillfälle)
  8. När man tillagar gnocchin: Koka upp vatten, när det kokar -sänk värmen något så att det mest sjuder
  9. Lägg i gnocchi i kastrullen, lite i taget -Max så att botten täcks med ett lager åt gången, inte flera lager på varandra
  10. Låt gnocchin sjuda bara någon minut, rör om och lyft ut gnocchin när den svällt och blivit alldeles glansig (du kommer att se skillnaden) —låt gå hellre för kort än för lång stund (då kommer gnocchin brytas ner i vattnet)
  11. Fiska upp gnocchin och lägg på fat, upprepa tills all gnocchi tillagats
  12. Valfritt är att sen eventuellt att fräsa på gnocchin i en het panna med olja för lite yta (är inget måste men jag föredrar det)
  13. Nu gör du såsen. Mixa samman alla ingredienser men spara några basilikablad och soltorkade tomater för topping
  14. Koka upp såsen tills den reds av, smaka av med salt och peppar
  15. Lägg i gnocchin, toppa med basilika och soltorkad tomat
  16. Servera!
se video om med tillverkningen på instagram

Sesam- eller vallmokex

Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.

Superspröda lättgjorda kex som passar både till fika, som dom är, eller som kaka/kex till en efterrätt eller en förrätt.

lekande lätt, 3-åring bakar


Du behöver:

  • 2 dl mjöl (ex 1 dl vardera av majsmjöl och majsstärkelse)
  • 1/2 dl socker
  • 2 dl sesamfrön för sesamkex respektive 1 dl vallmofrön för vallmokex
  • Skal från 1 lime för sesamkex respektive skal från 1 citron för vallmokex
  • 2 krm xanthangummi
  • 3 krm bakpulver
  • 100g rumsvarmt mjölkfritt margarin (jag använder helst Floras bredbara)
  • flingsalt eller kvarnsalt att strö på

Gör så här:

  1. Blanda samman alla torra ingredienser
  2. Tillsätt limeskal och margarinet och arbeta till en smidig deg, om den skulle vara för torr -tillsätt någon tsk vatten i taget
  3. Kavla ut mellan 2 bakplåtspapper så att det inte fastnar, kavla till ca 2-3 mm tjocklek
  4. Stansa ut kakor och lägg på bakplåtspappersklädd plåt
  5. Strö på salt
  6. Grädda mitt i ugnen i 175 grader, 10 min
« Äldre inlägg Nyare inlägg »

© 2021 Matsara

Tema av Anders NorenUpp ↑