Matsara

Allergivänlig Mat

Snabb och enkel bärkaka/bärpaj

 

Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a

Världens enklaste bärkaka/bärpaj dom du snabbt rör ihop med minimalt med disk. Valfri smaksättning med valfria bär. Servera som den är eller med glass eller vaniljsås.

Du behöver:

  • 150g mjölkfritt margarin
  • 1dl vatten eller växtdryck
  • 1,5 dl socker
  • 3dl mjöl (ex 1dl majsmjöl, 1dl rismjöl, 1dl majsstärkelse)
  • 1/2 tsk xanthangummi
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 2-3dl bär
  • pärlsocker

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Smält margarin i kastrull, ta av från plattan och låt svalna aningens
  3. Tillsätt sockret och vattnet och rör samman
  4. Tillsätt mjöler, xanthan och bakpulver och rör samman till homogen smet
  5. Häll i oljad eller bakplåtsklädd form
  6. Toppa med bären och sist pärlsocker
  7. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter

2 kommentarer

  1. Karin westberg

    30 april, 2019 at 10:26

    Hej Sara! Jag tänkte göra ett par varianter av denna bärkaka. Vet du om de fortfarande är goda om man gör dem dagen innan ? Eller bäst samma dag?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2019 Matsara

Tema av Anders NorenUpp ↑