Asiatiska kycklingfärsbiffar och mango/kokossås med tabascohetta

Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a

En kryddig rätt med asiatisk touch och en frisk kall sås med smak av mango, kokos, lime och lite hetta. Superenkelt att tillaga!

4 portioner

Du behöver: 

kycklingfärsbiffarna

  • 500g kycklingfärs (kalkon går också bra)
  • 1-2 tsk riven färsk ingefära
  • 2 salladslökar, finhackat
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • salt , gärna örtsalt (1/2 tsk)
  • peppar
  • 1 msk klibbrismjöl
  • 2 tsk honung (går att utesluta)
  • valfritt med 1 tsk hackad färsk röd chili
  • valfritt med 1-4 msk sesamfrön (i biffarna eller på biffarna) -just nu använder vi inget sesam hemma

Såsen

  • 2 dl mango (färsk eller ur frysdisken, ej konserverad)
  • 2 dl kokosmjölk
  • skal och saft från 1 lime
  • tabascodroppar efter smak

Gör så här:

  1. Blanda samman ingredienserna till färsbiffarna, sesamfrön är lika gott att ha  i biffarna som att vända biffarna i innan stekning
  2. Hetta upp olja i panna, ta upp färs med hjälp av blöta händer eller oljade skedar (jag föredrar detta), sleva upp i pannan, platta till och stek biffar.  Om du vill ha sesamfrön PÅ biffen ordnar du med detta innan stekning (bara släpp smeten i sesamfrön och vänd + platta ut)
  3. När du stekt biffarna gyllenbruna, lägg biffarna för att vila
  4. Sist ordnar du såsen. Bara mixa samman ingredienserna med stavmixer. Smaka sist av med tabasco. Klart.
  5. Servera!

2 kommentarer

  1. Joanna

    Kan man byta ut mango mot något annat? Det enda mitt barn får äta som frukt är clementin och bär/ tack joanna

    • Sara

      Jag tror att den här specifika såsen kanske inte gör sig så otroligt bra med varken clementin eller några bär faktiskt. Vi brukar göra den med mango eller ananas. Men lime, ingefära, kokos ger annan god sås. Biffarna i receptet fungerar även med andra såser.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Matsara

Tema av Anders NorenUpp ↑