Avokadofrallor

Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a. Själva degen är också vegansk.

Perfekt om du har överblivna avokados 😂😂 Vem har överblivna avokados? 😂😂 Närå. Men en väldigt god och otroligt mjuk och saftig fralla gjord på avokado som bas.

4 frallor

Du behöver:

  • 2 normalstora avokadon
  • 1 dl vatten
  • 1/2 msk äppelcidervinäger
  • 1/2 tsk örtsalt
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 dl majsmjöl
  • 1 dl majsstärkelse
  • 1/2 dl hirsmjöl/rismjöl
  • 2 krm bikarbonat
  • 2 krm xanthangummi
  • 1 tsk bakpulver
  • valfri topping (ex. Vallmofrön, sesamfrön, mald bipollen, flingsalt)

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Mixa samman avokado och vatten till en slät mousse
  3. Tillsätt vinäger, örtsalt, vinäger och olja (totalt ska det bli ca 2 rågade dl mousse)
  4. Blanda samman alla torra ingredienser och vänd ner dom i den våta och rör ihop till en smet, låt vila 5 minuter så att den tjocknar
  5. Dela degen i 4 delar, ta försiktigt upp en och en och rulla till en boll (degen är mjuk och våt men ändå inte ”kladdig”)
  6. Vänd ovansidan på frallorna i valfri topping (den gäster pga våta utan) och lägg frallorna i bakplåtspappersklädd form/plåt
  7. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter
  8. Ta ut och låt svalna åtminstone något
  9. Ät!!!

3 kommentarer

  1. Andreea

    Hej,
    Det ser gott ut. Kan man ersätta fiberhusk med annat?
    Tack.

    • Sara

      Egentligen skulle det vara mer xanthan som ligger närmast till hands, men inte så mycket som fiberhusken utan ca hälften . Har inte provat nu dock men skulle kunna göra det vid nästa bakning

      • Andreea

        Tack för svar.
        Det ska jag testa 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Matsara

Tema av Anders NorenUpp ↑