Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a. Veganskt.

En kladdkaka som ger dig chansen att använda upp dina övermogna bananer på ett nytt sätt. Serveras här med banangrädde men valfri grädde, glass, bär eller sylt funkar också bra. Passar extrabra med chokladglass för er som gillar det 👌

Du behöver:

  • 2 stora mogna (gärna övermogna och söta) bananer
  • 100 g mjölkfritt margarin
  • 2 dl socker
  • 3 dl mjölblandning, ex 1 dl vardera av majsmjöl, rismjöl/hirsmjöl och majsstärkelse
  • 3 krm xanthangummi
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • ett par nypor salt, hjälper verkligen till och förhöjer smaken
  • 1 1/2 dl kokosmjölk eller annan växtdryck
  • Något att smöra och bröa en form med, ex margarin och majsmjöl

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Smält margarinet
  3. Mosa/mixa bananen
  4. Blanda alla torra ingredienser för sig
  5. Blanda i kokosmjölk och margarin och dom mosade bananerna till dom torra ingredienserna och rör samman till en smet. Jag brukar inte riktigt gilla smet men den här är verkligen god 😋
  6. Smöra och bröa en form
  7. Häll smeten i formen och bred ut
  8. Grädda mitt i ugnen i 25-35 minuter beroende av hur kladdig du vill ha den.
  9. Ta ut och låt svalna, går iförsej utmärkt att servera iaf lite ljummen för lite friterad-banan-känsla. 👌

Banangrädden som jag serverade bestod av Schlagfix söta tetragrädde färgad med livsmedelsfärg och smaksatt med bananarom, makalöst gott 👌