Chicken-nuggets med sötsur currydip och mango/tomatsalsa

nuggets

Utan mjölk, ägg, gluten, soja bl.a.

Det här är min icke-allergiska systerdotters favoritmat. Så hur ska jag kunna stå emot och servera henne detta när hon kommer på besök?! 😉 <3

Du behöver:

  • Kycklingfilé
  • Panering enligt mitt recept ”bästa paneringen” HÄR
  • Ris eller annat tillbehör
  • DIP: Sötsur sås enligt mitt recept HÄR MEN

-minska ner vinägern till 1/2dl

-och sockret till 1/2dl

-samt tillsätt currypulver (ett par kryddmått) efter eget tycke men OBS! se innehåll (ex. bockhornsklöver är sojasläkting)

-red av

  • mango/tomat-salsa (se recept på rå salsa här) -jga använde coktailtomater, tinad mango från frysdisken, hackad basilika, olja, vinäger och kryddning)

nuggets2

Gör så här:

  1. Förbered fritysmeten, låt svälla
  2. Krossa cornflakes
  3. Skär upp kycklingen i småbitar
  4. Gör såsen, ställ för att kallna (i iskallt vattenbad OM brådska)
  5. Koka upp riset
  6. Panera kycklingen enligt instruktioner i paneringsreceptet -vänd i mjöl (lägg förslagsvis alla småbitar i en fryspåse och häll på med mjöl, skaka för att täcka alla), doppa i frityrsmet och vänd i krossade cornflakes
  7. Hetta upp oljan
  8. Fritera
  9. När riset och kycklingbitarna är klara är maten färdig

2 kommentarer

  1. Åsa

    Igår gjorde vi Nuggets efter detta finfina hemma! Sonen, som har lite svårt för mat överlag, mumsade Nuggets som en häst äter gräs första dagen på grönbete???! Supergott verkligen, tack för att du delar med dig!

    • Sara

      Men vad glad jag blir Åsa =) Ja, dom här är populära både här hemma och hos vänner och bekanta (även utan allergier). =) Hälsa familjen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2020 Matsara

Tema av Anders NorenUpp ↑