Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.
ca. 24 st kakor
Du behöver:
- 125 g mjölkfritt margarin
 - 1 dl socker
 - 1 dl farinsocker eller muscovadosocker UTAN stärkelse
 - 1 msk lönnsirap
 - 2 tsk vaniljsocker
 - 2 krm salt
 - 1 dl kokosmjölk eller annan växtdryck
 - 4 dl mjölblandning (ex. 1 dl vardera av majsmjöl, rismjöl, majsstärkelse och klibbrismjöl)
 - 1/2 tsk bakpulver
 - 1/2 tsk bikarbonat
 - 1/3 tsk xanthangummi
 - 3 rågade msk kakaopulver
 - 1 rejäl näve mini-marshmallows (OBS! se innehållet)
 
Gör så här:
- Värm ugnen till 175 grader
 - Arbeta samman degen helst med slev eller degblandare, inte med händerna (degen ska inte värmas av kroppsvärmen)
 - Blanda samman margarin, socker och farinsocker till en jämn smet
 - Tillsätt lönnsirap, vaniljsocker, salt och kokosmjölk och rör samman
 - Blanda samman alla torra ingredienser och tillsätt till dom blöta
 - Tillsätt sist marshmallowsen
 - Sleva upp degklumpar om ca. 1 msk i storlek och lägg på bakplåtspappersklädd plåt
 - Ta upp varje degklump och rulla som hastigast till en någorlunda jämn boll (inte så petigt)
 - Grädda mitt i ugnen i i ca. 10 minuter (+- någon minut beroende på hur välgräddade kakor som önskas, sega eller krispiga)
 - Ta ut och låt svalna på plåten
 - Klart
 
