Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.
Perfekt till den som kan äta fisk/skaldjur. Passar dock även till mycket vegetariskt och till kyckling/kalkon.
Serveras idag med ris och kalkonpinnar (istället för fiskpinnar)
Du behöver:
- 2dl kokosmjölk (utan tillsatser)
- 1tsk äppelcidervinäger
- saft från 1 citron
- skal från 1-2citroner
- 1/2tsk lökpulver
- 2krm salt
- 1krm vitpeppar
- 1-2msk majsstärkelse
- 1-2msk vatten
- 1msk margarin
- 3msk hackad dill
Gör så här:
- Rör samman kokosmjölk, saft och skal från 1citron, vinäger, salt, lökpulver och vitpeppar.
- Koka upp. Smaka av för ev. mer kryddning.
- Blanda majsstärkelse med vatten och rör ner i såsen, låt koka upp för tjockare konsistens. OBS! Här väljer man hur tjock man vill att såsen ska vara. Man kan därför hälla i hälften av redningen i taget. Jag föredrar oftast denna såsen lite tunnare och då har jag enbart i 1msk stärkelse och vatten.
- Ta av från plattan
- Rör sist ner margarinet under vispning
- Nu kan du antingen ha i dillen och smaka av med mer citronskal (om så önskas) samt ev. annan kryddning och då servera VARM alternativt kyla ner och ha i mer citronskal, dillen och kryddning när den kallnat och då servera KALL.
Tips! Tål man majonnäs kan man även blanda i någon matsked av detta i slutet. Kom ihåg att det faktiskt även finns äggfri majonnäs, samt mjölkfri, för er som vill.
Denna blir det till panerade fisken och klyftpotatisen ikväll, oj vad jag saknat kall sås. Återkommer med recension!
Hur gick det för er Moa?
Det gick hem kan jag säga! Skeptiska kokoshatande sambon åt till och med så ikväll ska jag göra den igen. 😀
Oh så glad jag blir Moa =) Verkligen kul att höra =)
Jag har ju också en kokoshatare till gubbe 😉 (eller, han tror det iaf ;))