Citronkladdkaka

Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.

Kladdkakor, kladdkakor, kladdkakor. Här kommer en riktigt fräsch variant för dom som tål och gillar citrus i dessert som jag gör.

Du behöver:

  • 75 g mjölkfritt margarin
  • 2,5 dl socker
  • 1 dl kokosmjölk
  • saft från 1/2 stor citron
  • skal från 2 stora citroner
  • 3 dl mjölblandning (ex 1 dl vardera av majsmjöl, klibbrismjöl och majsstärkelse)
  • 3 krm xanthangummi
  • 2 krm bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • något att smöra och brös en form med (ex.  olja och polenta)

Gör så här:

  1. Smält margarinet i kastrull
  2. Ta av från plattan
  3. Rör i socker, vaniljsocker, kokosmjölk, citronsaft och citronskal
  4. Blanda samman alla torra ingredienser för sig och vänd sen ner i den våra blandningen
  5. Fyll smeten i en smörad och bröad form
  6. Grädda mitt i ugnen i 150-175 grader i ca 30-40 minuter
  7. Servera med glass, grädde och sylt/bär

2 kommentarer

  1. Annie

    Hej! Kan man använda sig av citronjuice på flaska? Isf hur mycket?

    MVH

    Annie

    • Sara

      Hej. Förlåt för sent svar. Jag personligen tycker att saft på flaska inte riktigt är lila gott men det funkar absolut. Ja men ca en 1 msk kanske.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2020 Matsara

Tema av Anders NorenUpp ↑