
Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a. Veganskt.
En enkel och snabb dessert som smidigt går att förbereda i förväg. Krävs till skillnad mot originalet ingen ugn för att få själva bruleen att stelna, går dock även att göra fyllningen i ugn i vattenbad istället för i kastrull -men det här är helt enkelt enklare och snabbare och oavsett himla smaskens. Minimal ansträngning både vid förberedelse och servering.
4 portioner
Du behöver:
- 2,5 dl kokosgrädde (garants lila)
 - 1,5 dl kokosmjölk (garants rosa)
 - 0,75 dl socker
 - 2 msk fint neutralt mjöl (ex. majsstärkelse eller hirsmjöl)
 - 1 nypa salt
 - 1 nypa gurkmeja (för färgen)
 - 1-2 tsk vaniljessens (eller vaniljpulver/vaniljsocker/skrap ur vaniljstång)
 - eventuellt annan smaksättning, det går nämligen att smaksätta creme brulee på alla möjliga spännande vis så som saffran, kardemumma och muskotnöt bl.a. -även choklad men då brukar jag göra aningens annorlunda (med smält choklad)
 - socker att bränna av yta med
 - bär/grädde etc. till servering
 
Gör så här:
- Blanda samman alla torra ingredienser
 - Tillsätt vätskorna och vispa samman
 - Koka upp under ständig omrörning -det här är viktigt -och låt enbart puttra någon till ett par minuter (lite beroende av val av mjöl) tills vätskan tjocknar
 - Häll upp i formar och låt svalna
 - Förvara gärna i kylen åtminstone någon eller ett par timmar (smidigt att förbereda väldigt fort och enkelt) så att det stelnar
 - Vid servering strö på ett tunt lager socker och bränn av sockret gyllenbrunt med brännare eller en kort stund i ugn på grilleffekt på 250 grader -ha koll så att du inte bränner
 - När sockret stelnat igen, tar en kort stund, toppa desserten och servera.