Fritt från mjölk, ägg, gluten, soja, nötter och mandel bl.a. Vegansk

Hur fin är den här liksom? Så enkel och så himla lyxig. Men gillar du inte apelsin i dessert ska du titta bort. Mandelsmaken är fullständigt falsk med aromer så passar utmärkt för nöt- och mandelallergiker också 👌

Du behöver:

kakan

  • 1 dl solrosfrön eller melonkärnor (alternativt kokosflingor)
  • 1 dl kanderade apelsinskal (köpta eller hemmagjorda) -det är verkligen INTE svårt att göra egna
  • 2 dl kokosmjölk eller annan valfri växtdryck
  • 1 dl socker
  • 1-2 krm bittermandelarom (smaka av smeten så du är nöjd med mängden smak)
  • 3 krm bakpulver
  • 3 krm fiberhusk
  • 1 dl majsmjöl (eller annat likvärdigt mjöl)
  • 1 dl majsstärkelse (eller annat likvärdigt mjöl/stärkelse)

chokladtryffel

  • 100g mjölkfri choklad
  • 1/2 kokosmjölk (eller annan växtdryck)
  • 1 msk mjölkfritt margarin
  • Valfri topping, ex strössel, guld-pulver, kanderade apelsinskal eller florsocker alternativt kakao

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Mixa samman frön, kokosmjölk och apelsinskalen till en lätt grynig smet
  3. Tillsätt socker och rör samman
  4. Sikta i torra ingredienser och blanda till en jämn smet
  5. Tillsätt aromen och smaka av tills du är nöjd med smaken
  6. Häll i en bakplåtspappersklädd (eller smörad och bröad) form
  7. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter (blir gyllene i färgen)
  8. Ta ut och låt svalna helt
  9. Gör tryffeln. Hacka chokladen och lägg i en värmetålig skål
  10. Koka upp kokosmjölken med margarinet
  11. Häll över chokladen och låt stå någon minut så att chokladen börjar smälta, rör ihop till en len chokladkräm, när svalnad bred över kakan och dekorera
  12. Klart!