
Fritt den mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.
Alltså det här är bara så makalöst enkelt och så förbjudet gott så jag vet inte ens vad jag ska säga 😋😋😋😋 Bara värm i kastrull, rör ihop och låt stelna. Ingen gräddning, inga ugnar.
Du behöver:
- 2 dl tahini (sesampasta) eller solrosfrösmör (är enkelt att göra själv med rätt maskin -återkommer med mitt recept för jag verkar göra lite annorlunda än vissa andra) –obs! Kolla innehåll om du köper färdig. MEN tål du jordnötter så använd jordnötssmör 👌👌👌
- 1 dl honung (eller sirap)
- 1 dl kokossocker (eller vanligt socker men kokossocker är helt klart godare)
- 2 dl cornflakes (eller liknande, krossa lätt)
- 1 dl kokosflingor
- ett par nypor salt, gärna flingsalt
- ca 150 g choklad (valfri sort, ljus, mörk eller smaksatt) -på bilden ser ni ett val av vita knappar från Lyckorus of Sweden
- 2 msk kokosmjölk eller annan växtdryck
- eventuellt bara ytterliga lite smält choklad, gärna annan färg för effekt -här är det ljusa knappar från Lyckorus of Sweden

Gör så här:
- Blanda tahini, honung och kokossocker i en kastrull och värm upp under omrörning. Passa så du inte bränner.
- När blandningen är varm, lägg i lätt krossade cornflakes, kokosflingor och saltet.
- Blanda samman och häll sedan i en bakplåtspappersklädd form på ca 25×25 cm i storlek, platt ut jämnt
- Sen gör man toppingen
- Smält chokladen över vattenbad (eller i mikro) under omrörning -passa så du inte bränner i mikro
- När chokladen smält, blanda i kokosmjölken
- Häll ut över kakan och bred ut
- Smält eventuellt bara lite av någon annan choklad och ringla över för effekt, man kan även toppa med flingsalt, torkade bär, kokos, rostade solrosfrön mm.
- Kyl tills stelnad
- Skär i rutor
- Ät!


Lämna ett svar