ANNONS Annons

Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a. Veganskt.

Smaksättning och innehåll går att variera massor men här kommer en av mina favoriter. Fungerar både som bollar och biffar.

1 portion

Du behöver:

  • 1 dl solrosfrön (eller andra frön, ex pumpafrön)
  • 1/2 dl soltorkade tomater, i olja eller valborgs torkade som du lagt i blöt så att dom inte är torra vid användning (funkar även att byta ut mot oliver, inlagd paprika, inlagd kronärtskocka, mos av rödbeta/potatis eller sötpotatis exempelvis)
  • 1 msk hackade örter (ex persilja eller basilika)
  • 1 msk hackad lök
  • 1 krm färsk vitlök
  • 1 msk majsstärkelse
  • 2 krm fiberhusk
  • 1 nypa vardera av salt och peppar
  • 2 krm svampmjöl (om du har)

Gör så här:

  1. Lägg fröna i blöt åtminstone 3 minuter, är inget måste men jag tycker att resultatet blir bättre -mer smet än grynigt
  2. Sila fröna ifrån vattnet
  3. Mixa samman allt förutom mjöl o fiberhusk till en så slät massa som möjligt
  4. Rör i fiberhusk och mjöl, lät svälla några minuter
  5. Rulla bollar med hjälp av mjölade händer
  6. Går utmärkt att förbereda och förvara i kyl eller frys
  7. Stek i oljad panna