Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.
Grillrester är sällan så gott att värma på bara som det är, men i ny tappning blir det toppen. Hacka upp både grönsaker och kött, värm på i överbliven sås eller gör ny sås. Tillsätt ev. nya grönsaker. Servera som gryta.
Här har vi rester av:
- grillad kalkonbröst
 - grillad fläskfilé
 - grillad entrecote
 - frästa mini-champinjoner
 - gul lök
 - ruccola
 - tranbärsjuice-skysås (recept HÄR)
 - krossade tomater
 - kokosmjölk
 - aningens vinäger
 - salt
 - peppar
 
Till grytan blev det en morot- och fänkålsgratäng
Tänk dig potatisgratäng fast utan den vanliga potatisen. Lite annan tappning men ändå väldigt likt.
Till den behövs:
- Morötter
 - Sötpotatis
 - Fänkål
 - Gul lök
 - Vitlök
 - jordärtskocka
 - lite kokosmjölk (går att utesluta)
 - vatten
 - vitpeppar
 - salt
 - klibbrismjöl eller annat mjöl/stärkelse för redning
 
Gör så här:
- Skala och dela jordärtskocka i småbitar
 - Koka upp jordärtskockan i vatten tills mjuk
 - Mixa med vatten till en gräddig puré (ska vara lös), börja med lite vatten och öka sen på. Konsistensen ska påminna om just grädde
 - Blanda försiktigt i lite KALL kokosmjölk också och smaka av med salt och vitpeppar
 - Avsluta med att blanda i lite klibbrismjöl (eller annan stärkelse) -totalt ca 1/2tsk per deciliter vätska (inte så petigt)
 - Skiva morötter, sötpotatis, fänkål och gul lök tunt (ex. med mandolin)
 - Jag använde ganska stora mängder fänkål för att jag älskar den smaken men huvudsakligen blev det morötter
 - Ge sötpotatisen och moroten ett snabbuppkok i vatten, bara några minuter.
 - Häll av och varva i oljad form tillsammans med lök, pressad vitlök och fänkålen. Salta och peppra mellan lagren.
 - Häll över vätskan som du gjort av kokosmjölk, jordärtskocka, vatten och mjöl (denna fungerar som redning i och med att den stärkelserika vanliga potatisen saknas)
 - Grädda i ugnen i 225 grader tills gratängen får skorpa. Kanske 30-40 minuter
 
och så lite vitlöks”smör” på fuskvis enligt recept här
