Högrevsbiffar med sötpotatispommes. Chilisås och hemmagjord fusk-hamburgaredressing.
Biffar:
Högrevsfärs rullas till bollar, saltas och peppras på bägge sidor. Fräses i het panna med margarin + olja samtidigt som man försöker platta till dom med stekspaden (gick sådär med det). När det fått yta, låt vila några minuter.
Pommes:
Skär sötpotatis i medaljonger och sen i stavar. Fritera i fritös eller gryta på kanske 170grader.
Chilisås: köpt
Dressing:
Sås på 2dl kokosmjölk (rent utan tillsatser), 2tsk äppelcidervinäger, 2msk majsstärkelse, 1tsk lökpulver och 0,5tsk vitlökspulver (valfritt). Lite salt och svartpeppar. Koka upp. Låt kallna. Såsbas. Blanda sedan med tomatpure/chilisås, hackade inlagda grönsaker av valfri sort (jag tog paprika och gurka idag), finhackad rödlök, lite citronsaft, senap, lite örter. Hm.. kan nog åkt med lite andra kryddor också…
Lämna ett svar