Matsara

Allergivänlig Mat

Hyllade frallor

 

bröd2

Fritt från ägg, mjölk, gluten och soja bl.a.

Ingredienser:

  • 1/2 paket torrjäst (det jag hade)
  • 3,5dl fingervarms vatten
  • 1,5dl rismjöl
  • 1,5dl majsmjöl
  • 1dl majsstärkelse
  • ett par msk klibbrismjöl (allt jag hade i öppnade paketet)
  • 1tsk salt
  • 0,5msk fiberhusk
  • 2msk fibrex
  • 2tsk socker
  • 1tsk xanthan
  • Någon matsked rapsolja 
  • Någon matsked ljus sirap

Gör så här:

  1. Blanda alla torra ingredienser förutom jäst
  2. Lös upp jästen i vattnet. Tillsätt olja och sirap.
  3. Blanda  ihop torra och våta ingredienser med degblandare eller med degkrokar på elvisp.  Arbeta degen några  minuter.
  4. Låt jäsa 30min i bunken.
  5. Baka ut 8-9 bröd med inoljade händer (då slipper du blanda i mer mjöl TROTS att degen är SUPERKLADDIG).
  6. Forma frallor. Pudra på lite rismjöl (och ev. sesamfrön på hamburgarebröden)
  7. Låt jäsa ytterligare 30min under plastfolie och bakduk.
  8.  Grädda mitt i ugnen på 225grader i kanske 20min (tills fin färg).
  9. Låt svalna inlindade i bakduk.

 

GOTT GOTT GOTT!

2 kommentarer

  1. TACK bästa Sara! Min 1-åring älskade frallorna 🙏❤️!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2019 Matsara

Tema av Anders NorenUpp ↑