Ibland ser jag något gott på affären, i en tidning eller på dom här otaliga matlagningsprogrammen (som jag för den delen älskar).
Lätt kan man fastna i tanken… ”Aja… det går inte här hemma” =/ men jag brukar nog ofta svänga om till ”Jag vill också ha!” vilket brukar sluta i ett modifierat recept.
Men ibland… bara ibland, (men ändå !!) ser jag något där jag genast märker OH SÅ ENKELT ATT MODIFIERA! =) När det nästan bara är för bra att vara sant, när man knappt behöver anstränga sig, det bara går så lätt! Det är en härlig känsla som man inte ska ta för givet.
Idag var en sådan dag. Jag lagade en enbart lätt modifierad version av detta!
http://www.aftonbladet.se/sommar/grilla/
Grillad ananas med karibiska toner
Jag skippade romen och bytte dessutom ut farinsockret i och med att den vanliga varianter innehåller potatis. Så det slutade med marinad av:
- muscavadosocker
- hackad röd chili
- hackad mynta
- mjölkfritt margarin
- vatten
Grillade jordgubbs- & marshmallowsspett
Jag fick förstås välja marshmallows utifrån allergier. OBS! innehåll på detta. För vår del funkar Rocky Mountain marshallows, dessutom finns dom på skapligt många olika butiker (tummen upp för det).
För övrigt kan jag tipsa er som inte provat att det är HIMLA KUL och HIMLA GOTT att göra egna marshmallows. Går att göra fria från väldigt, väldigt mycket. Kan återkomma om recept på det!
Och det BÄSTA av allt i dagens efterrätt var: Choklad- & mintsås (den här var det som fick modifieras mest)
- kokosmjölk
- mjölkfritt margarin
- mjölkfri chokladkaka/nibs
- pepparmintsarom/-olja
Serverade allt med lite R-ice-glass
Jag VILLE ha. Och vet ni.. Jag FICK. Och resten av sällskapet också. Försvinnande gott! Nästan gång blir det dock än mer sting i ananasen!