kanelbullekladdkaka5

Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.

Egentligen kan du ta vilken som helst av mina kladdkakerecept och byta ut kakao mot någon matsked kanel och möjligen tillsätta aningens mer mjöl, men den här är både vackrare och faktiskt godare. Fortfarande enkel att göra.

kanelbullekladdkaka

Du behöver:

  • 150 g margarin
  • 2 dl + 1msk socker
  • 3 dl mjölblandning (ex. 2dl majsmjöl, 1 dl majsstärkelse)
  • knappt 3 krm xanthangummi
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 dl kokosmjölk
  • 2 + 1 tsk kanel kanel (du kan även köra en pepparkaksvariant med pepparkakskrydda)
  • 1/2 tsk mald kardemumma
  • Något att smöra och bröa en springform med (jag tar olja och polenta/kanel- eller ännu bättre olja och polenta/kakao-blandning för lite chokladtouch på kakan)

Gör så här:

  1. Smält allt margarin och låt svalna
  2. Ta nu av ca. 25g av margarinet (1/4 dl) och lägg i en egen skål.
  3. Ta den större mängden kanel (2tsk) och den lilla mängden socker (1msk)  och blanda detta i skålen med det margarin som du nu lagt undan (detta toppar du kakan med i slutet, precis innan gräddning)
  4. Ta nu alla torra ingredienser (glöm inte resten av kanelen) och blanda samman i en bunke
  5. Tillsätt resten av margarinet (125g) och kokosmjölken och rör till homogen blandning
  6. Häll smeten i en smörad och bröad form
  7. Ringla på kanel/margarin/sockerblandningen från steg 1 + 2
  8. Gör gärna lite fina former genom att dra en tandpetare över kakans yta och gärna ned mot botten för att sprida toppingen både ovanpå och lite inuti kakan
  9. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i 15-20minuter
  10. Låt svalna
  11. Servera med ex. veganglass eller växtgrädde

kanelbullekladdkaka4