ANNONS Annons

Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a

En gräddig panacotta med kanelbullesmaker. Servera med valfri topping eller bara som den är. Karamelliserade äpplen och chokladsås vann överlägset.

Du behöver:

  • 2,5 dl kokosmjölk -garant
  • 1 dl vatten
  • 1/2 dl socker eller honung
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 tsk kanel
  • 1/8 riven muskotnöt, riv själv
  • 2,25-2,5 gelatinblad beroende av hur fast du vill ha din pannacotta

Gör så här:

  1. Lägg gelatinbladen i blöt
  2. Koka upp kokosmjölk, vatten, och sötning med kryddningen
  3. Krama ur gelatinbladen och lägg i den varma vätskan
  4. Rör tills gelatinet smälter
  5. Låt svalna aningens
  6. Häll upp i formar och låt svalna
  7. Kyl i ca 6h eller över natten
  8. Servera med valfri topping eller bara som den är