Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a. Veganskt!

Med inspiration från Lindas bakskola gjorde jag en allergivänlig version på hennes kanelkaka i mikro på 1 minut. Perfekt när man får oväntat besök eller när man bara vill göra fika till någon enstaka person. Rör ihop direkt i muggen/formen. Gräddas styckvis i mikro på bara 1 minut.

1 portion

Du behöver:

  • 1 msk socker
  • 1 msk majsmjöl
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 krm fiberhusk
  • 1 krm bakpulver
  • 1/2 krm mald kardemumma
  • 1 msk olja (ex raps eller solros, alternativt flytande/smält margarin)
  • 2 msk vätska, ex 50/50 kokosmjölk/vatten eller bara vatten alternativt valfri växtdryck
  • Något krm kanel att toppa med
  • någon nypa socker att toppa med

Gör så här:

  1. Lägg alla torra ingredienser i en mugg eller annan värmetålig portionsstor form
  2. Häll i vätskorna och rör samman
  3. Strö på lite kanel
  4. Grädda i mikro på maxeffekt i 1 minut
  5. Ta ut, strö på socker och servera med glass eller grädde, eller bara som den är 👌