Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.
Ett mörkt och härligt, väldigt enkelt bröd utan jäst. Underbart god till vardags eller till julen som ersättning för vörtbrödet.
Du behöver:
- 7 dl mjölblandning med mycket grova mjöler (ex. 3dl bovetemjöl, 3dl majsmjöl och 1dl rismjöl)
- 1,5tsk xanthangummi
- 3tsk salt
- 3tsk brödkryddor
- 2tsk bikarbonat
- 2dl kokosmjölk
- 1dl vatten
- 1dl sirap (mörk eller ljus)
- 1dl uppkokade men avsvalnade färska tranbär (eller lingonsylt) -går att skippa
- 2tsk vinäger
- olja att pensla med
- något att smöra och bröa formen med (ex. olja och polenta)
Gör så här:
- Värm upp ugnen till 175 grader
- Blanda samman alla torra ingredienser för sig och att våta för sig
- Blanda samman
- Smöra och bröa en brödform (jag smörar med olja och bröar med blandning av polenta och brödkryddor)
- Fyll smeten i formen
- Släta till ytan
- Pensla med olja
- In i ugnen i 1h
0 kommentarer
2 pingbacks