Fritt från mjölk, ägg, gluten, soja, majs, ris och nötter bl.a.

Något av det enklaste man kan göra i kak-/fikaväg. Fungerar utmärkt att smaksätta också, ex med saffran, limeskal, apelsinskal, citronskal, kardemumma, chokladdoppad botten mm. Krispig yta och ett oerhört lätt och mumsigt inre.

16 stycken 

Du behöver:

  • 5 dl kokosflingor
  • 50g mjölkfritt margarin
  • 1,5 dl socker
  • 1 dl kokosmjölk
  • 4 tsk kokosmjöl (går att byta ut men ger enligt mig det tveklöst bästa resultatet)

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Smält margarinet
  3. Blanda samman kokosmjölk och socker
  4. Tillsätt kokosflingor och margarin
  5. Arbeta sist in mjölet
  6. Låt svälla åtminstone 10 minuter
  7. Kläm ihop bollar i handflatan och lägg på bakplåtsklädd plåt, forma försiktigt en topp.
  8. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter tills gyllenbrun topp.
  9. Ta ut och låt svalna på plåten