Korvstroganoff

korvstroganoff1

Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.

Supersnabbt, superenkelt, med få ingredienser, populärt hos barn och riktigt gott.

Går att variera MASSOR. Variera korven både i sort och i hur du skär, byt ut eventuella grönsaker, olika pastasorter, ris, gör kryddig eller mild. Går alltid hem hos barnen här i hushållet. Smakar INTE kokosmjölk!

Du behöver:

  • Korv (obs! Se innehållet) men går även att byta ut mot skinka, bacon etc
  • Kokosmjölk (ca. 1dl/portion)
  • vinäger (ca 1/2 tsk/portion) -går att byta mot ättika (Obs! ha koll på innehåll p.g.a. tillsatser som kan utvunnits ur ämnen som kan vara direkt allergena, ex. vete)
  • ketchup/tomatpuré/krossade tomater (ca 1/2-1msk kethup/portion, för krossade tomater per -använd efter smak)
  • ev. valfria grönsaker så som lök, zucchini, morötter, paprika etc (alternativt skippa helt)
  • ev. kryddning så som salt, peppar, chili, örter

Gör så här:

  1. Hacka/riv/skär eventuella grönsaker
  2. Om grönsaker som behöver lite tid för tillagning så som ex. lök och morot fräs dom först, om grönsaker som enbart ska tillagas lätt, som paprika, tillsätt senare)
  3. Tillsätt skuren korv och stek tills  yta
  4. Tillsätt ketchup/tomatpuré/krossade tomater
  5. Häll även i kokosmjölk
  6. Tillsätt vinäger/ättika och låt koka
  7. Smaka av med kryddning (kom ihåg att mer syra/ketchup dämpar kokossmaken)
  8. I slutet kan man tillsätta svartpeppar/hackad paprika/ärtor/chili etc.

Klart!

Det som tar längst tid är pastan/riset som man serverar med (eller varför inte med potatismos för er som tål)

korvstroganoff

4 kommentarer

  1. Sofie

    Hej
    Jag undrar vilken korv du använder dig av?
    Min son är allergisk mot mp, ägg och vete.
    Är lite orolig för att testa nya saker.

    • Sara

      I många många år gjorde vi egen korv. Har flera recept på det på bloggen. Men nu kan vi köpa flera. Vår sons veteallergi har minskat så pass att derivat så som druvsocker mm med ursprung ur vete är inget problem längre. Dock har ingelsta korv derivat ur majs om det är ett problem

      • Sofie

        Okej tack så mycket för ditt svar. Och tack för din blogg.

        • Sara

          Så lite så. Om du använder Facebook eller instagram kan du även hitta mig där och ställa frågor direkt via meddelande. Mvh

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Matsara

Tema av Anders NorenUpp ↑