Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a

Du behöver:

  • 500g kycklingfärs
  • 1 msk klibbrismjöl eller majsstärkelse
  • 1 tsk örtsalt
  • 1 nypa peppar
  • 1 tsk honung eller lönnsirap
  • 1 sats majonnäs enligt recept HÄR
  • 3-4 msk hackade färska örter av valfritt val (gärna åtminstone hälften persilja och 1 msk basilika, mynta eller oregano väljer jag som nr 3)
  • saft från 1/2 lime
  • olja för stekning (ex. Olivolja)

Gör så här:

  1. Förbered majonnäsen och mixa i örterna och limesaften
  2. Förbered köttbullarna genom att blanda färs, salt, peppar och sötningen.
  3. Hetta upp panna med olja
  4. Forma köttbullar av färsen med hjälp av blöta händer eller inoljade skedar.
  5. Fräs köttbullarna i medelvarm till het panna tills gyllenbruna runtom och genomtillagade.
  6. Värm upp såsen i kastrull, ska bara värmas -inte koka.
  7. Servera köttbullarna och såsen till ris eller pasta.