Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a
Du behöver:
- 500g kycklingfärs
 - 1 tsk örtsalt
 - 1 nypa peppar
 - 1 tsk honung eller lönnsirap
 - 1 sats majonnäs enligt recept HÄR
 - 3-4 msk hackade färska örter av valfritt val (gärna åtminstone hälften persilja och 1 msk basilika, mynta eller oregano väljer jag som nr 3)
 - saft från 1/2 lime
 - olja för stekning (ex. Olivolja)
 
Gör så här:
- Förbered majonnäsen och mixa i örterna och limesaften
 - Förbered köttbullarna genom att blanda färs, salt, peppar och sötningen.
 - Hetta upp panna med olja
 - Forma köttbullar av färsen med hjälp av blöta händer eller inoljade skedar.
 - Fräs köttbullarna i medelvarm till het panna tills gyllenbruna runtom och genomtillagade.
 - Värm upp såsen i kastrull, ska bara värmas -inte koka.
 - Servera köttbullarna och såsen till ris eller pasta.
 
