Matsara

Allergivänlig Mat

Ljus och söt tårtbotten

tårtbotten

Fritt från ägg, mjölk, gluten och soja bl.a.

Räcker för 2 lager i större form (22cm eller 3 lager i 18cm). För 3 lager av större tårta gör 1 + 1/2 sats.

Ingredienser:

50 g margarin

3dl mjöl (ex. 1dl majsmjöl, 1dl rismjöl och 1dl klibbrismjöl)

1 tsk xanthangummi

1,5 dl majsstärkelse

2tsk bakpulver

1tsk bikarbonat

2 tsk vaniljsocker

3 dl socker

2,5dl vätska (växtmjölk eller vatten)

2tsk vinäger (ex. äppelcider-)

Gör så här:

Smält margarinet och låt stå.

Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

Blanda margarinet och resterande våta ingredienser i en annan bunke

Vispa samman torra och våta ingredienser

Häll smeten i bröad ugnsform med löstagbar kant (använd ex. olja för pensling och polenta som ströbröd)

Grädda långt ner i ugnen i 200grader i ca. 35minuter.

Låt svalna helt innan du skär upp.

11183443_10152565964722255_7149774229152366847_n

 

2 kommentarer

  1. Testade att baka detta men den blev väääldigt gummiaktig. Skulle det verkligen vara en tesked xanthangummi?!?

    • Nu har jag inte använt detta recept på länge då jag har flera nyare som jag föredrar men följt det många gånger utan att det blir gummiaktig. Bytte du ut några ingredienser? Mjölerna?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2018 Matsara

Tema av Anders NorenUpp ↑