Lollos nyttiga kanelbullar

Fritt från mjölk, ägg, gluten, soja, spannmål, nötter mm.

Det är inte ofta jag kan använda andras recept men här kommer ett ???

http://www.smallandsweets.se/nyttiga-kanelbullar/

Superenkla och goda kanelbullar, eller banankakebullar som jag vill kalla dom ? Passa på att följa Lollo (@small_glutenfri_barnmat) på Instagram och kolla in bloggen.

För den som inte tål banan kommer här en modifierad variant utan banan men med äpple istället.

  • 2dl äppelmos/äppelpuré (hemmagjord och osötad)
  • 2,5 dl bovetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk kardemumma (föredrar kombon över kanel här)
  1. Blanda samman ingredienserna
  2. Spritsa ut på bakplåtspappersklädd plåt
  3. Grädda mitt i ugnen på 175 grader i 15 minuter

4 kommentarer

  1. Anna-Carin

    Hur länge i ugnen?

    • Matsara

      15 minuter, hade missat skriva det

  2. Andreea

    Kan man ersätta bovetemjöl med majsmjöl eller rismjöl?

    • Sara

      Eftersom att bovetes egenskaper är somnade mjöl och stärkelse i ett skulle jag rekommendera dig att byta mot 50/50 majsmjöl/majsstärkelse exempelvis

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2020 Matsara

Tema av Anders NorenUpp ↑