
Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a. Veganskt.
Matiga majsplättar med en ljuvligt frasig yta.
Du behöver:
- Ca 300g majskorn på burk, avrunna
- 1 dl vatten eller växtdryck
- 2 krm salt
- 1 tsk bakpulver
- 2 krm bikarbonat
- 1 dl mjöl (förslagsvis bovetemjöl eller 50/50 majsmjöl/majsstärkelse
- valfri smaksättning med ex hackad gräslök, persilja etc
- Rikligt med olja för stekning
Gör så här:
- Mixa ca 2/3 av majsen med vattnet till en puré
- Blanda majspurén med mjöl, bakpulver, bikarbonat och smaksättning
- Vänd till sist ner resterande hela majskorn
- Hetta upp en stekpanna med rikligt med olja
- Stek små plättar av smeten på het värme och fyll på olja vid behov, oljan gör så att ytan blir nästan friterad och därmed riktigt frasig.


Så goda ser dom ut. Ska prova någon gång framöver.
Undrar om det går att pensla med olja och stoppa dom i ugnen. Ska prova dem två varianterna och se.
Täck för inspirationen Sara
Mvh//Rosa
Det kommer säkert att fungera att grädda på det viset men det kommer garanterat inte att bli samma resultat (om jag ska vara ärlig)
Tack för svaret. Ha en bra söndag