Fritt från mjölk, ägg, gluten, soja, nötter och mandel bl.a. veganskt! 

Dessa ljuvliga, lätta, knapriga, spröda små mandelsmakande knapparna som jag iaf årsomsättning barn till varm nyponsoppa och vaniljglass på 90-talet 😋😋

Du behöver: 

  • 1 dl frön (melonkärnor eller solrosfrön)
  • 1/2 dl olja
  • 1/2 + 1/2 dl vatten
  • 0,75 dl florsocker
  • 1/2 dl kokosmjöl
  • 1 krm bakpulver
  • ca 5 droppar Bittermandelarom (bl.a drOetkers Bittermandelarom är fri från mandel)

Gör så här:

  1. Blötlägg fröna i minst 1h
  2. Mixa samman frön med olja och hälften av vattnet till en helt slät smet
  3. Tillsätt florsockret och resten av vattnet och mixa ytterliga, ska vara slätt och lent
  4. Tillsätt arom, bakpulver och mjöl och rör till en helt homogen smet
  5. Häll upp i spritspåse eller i en liten plastpåse (klipp av hörn) och spritsa små knappar ur på bakplåtspapper
  6. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 15 minuter (börjar få lite färg)
  7. Stäng av ugnen men låt knapparna ligga kvar tills HELT avsvalnade (över natten är ex. perfekt)
  8. Klart!