
Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.
Min allergivänliga moussaka gör jag på ett speciellt vis, inte bara med aubergine utan också med zucchini, sötpotatis/potatis och béchamelsås för att kompensera både konsistens och smak när ägg och ost utesluts ur denna klassiska rätt.
Du behöver:
- Köttfärssås, ett förslag på recept finns HÄR men ska jag vara ärlig varierar jag oerhört i mina köttfärssåser
 - Béchamelsås enligt recept HÄR
 - Aubergine, ca 1 stor aubergine för 1 sats köttfärssås + béchamel ger ca. 4 portioner
 - 1 stor zucchini
 - 2 stora sötpotatisar alternativt 6-8 normalstora potatisar
 - 4 vitlöksklyftor
 - 1 näve hackad persilja
 - 100g Violifes falska fetaost (går att utesluta)
 - salt till auberginen
 - olja för stekning
 

Gör så här:
- Förbered både köttfärssås och béchamelsås
 - Skiva zucchini och aubergine med ca 3mm tjocklek
 - Salta aubergineskivorna på bägge sidor och låt stå några minuter, torka sen av vattnet som sipprat ur dom med hjälp av hushållspapper och stek för lite yta i het oljad panna
 - Skala och skiva potatisen tunt
 - Lägg olja i botten av en form
 - Varva nu olika lager, ex. aubergine – zucchini – köttfärssås – béchamelsås -potatis/sötpotatis -köttfärssås – béchamelsås – aubergine – zucchini – béchamelsås (viktigt att toppa med béchamelsås)
 - Pressa över vitlök på toppen och strö över persilja
 - Fyll eventuellt med lite vatten i formen så att 2/3 av alla lager är under vätskeyta (för att moussakan absolut inte ska bli torr)
 - Toppa med hackad falsk fetaost
 - Kör in i ugnen på ca 200 grader i ca 20-30 minuter
 - Låt gärna stå några minuter och sätta sig innan ni serverar
 
