Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a. Veganskt. Helt utan nötter och mandel.

Du behöver:

  • 2 dl kokosflingor
  • 1 dl frön (ex melonkärnor, solrosfrön, sesamfrön etc)
  • 3/4 dl kokosmjölk (75 ml)
  • 50 g mjölkfritt bredbart (viktigt!!) margarin alternativt 50g kokosolja
  • 1/2 dl socker (går att byta mot honung)
  • 1-2 krm bittermandelarom
  • 1 nypa salt
  • 1 tsk fiberhusk

Gör så här:

  1. Mixa samman allt förutom aromen och fiberhusken till en lätt grynig massa
  2. Smaka av med arommängden
  3. Tillsätt fiberhusk och rör samman
  4. Låt svälla ca 5 minuter, resultatet ska bli en kladdig och spritsar smet
  5. Spritsa ut längder på bakplåtspapper
  6. Frys tills stelnade, har inte tagit tid men blir iaf klart inom 1h
  7. Ta ut och skär i bitar med önskad storlek, jag tycker att 4-5cm är lagom
  8. Frys igen medan du smälter choklad
  9. Doppa stängerna i choklad och lägg på bakplåtspapper för att stelna, in i kylen eller frysen för snabbare resultat men stelnar ofta fort eftersom att fyllningen är iskall
  10. Ringla eventuellt över mer choklad för dekoration, valfritt med strössel eller kokos som topping
  11. Klart!
  12. Förvaras sen i kylen så att fyllningen återgår till mjuk och krämig istället för fryst 👌