Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.
Spröda dubbla chokladkakor med fyllning av smörkräm på fuskvis, några även med lätt mintsmak i fyllningen.
40-50st (jag gör mindre variant på kakorna och får därför fler)
Du behöver:
- 3dl neutral mjölblandning av finare variant (ex. 1dl vardera av majsmjöl, rismjöl och majsstärkelse)
 - 1dl kakao
 - 1,5dl socker
 - 1tsk bikarbonat
 - 1tsk xanthangummi
 - 150g mjölkfritt margarin (rumsvarmt) -jag föredrar tveklöst Floras bredbara margarin även i bakning
 
Fyllningen:
- 75g mjölkfritt margarin
 - 4dl florsocker (om utan stärkelse som jag använder, tillsätt även ca 1-2msk majsstärkelse eller klibbrismjöl för bättre fasthet till fyllningen)
 - 1tsk vaniljsocker
 - valfritt med några droppar pepparmintsolja
 
Gör så här:
- Blanda samman alla torra ingredienserna till kakdegen
 - Tillsätt margarinet och arbeta ihop till en smidig deg
 - Ta plastfolie till hjälp och lägg folie under och över degen, kavla till några mm i tjocklek och stansa ut kakor och lägg på plåt (kavla ev. ovanpå med mönstrad kavel eller används särskilda kakformar för finare yta)
 - Om möjligt kyl kakorna innan gräddning (bara några minuter)
 - Grädda mitt i ugnen på 175 grader i 7minuter
 - Ta ut och låt svalna på plåten
 - Rör samman ingredienserna till fyllningen, arbeta fyllningen tills den är smidig i konsistensen
 - Lägg någon tsk fyllning mellan 2 kakor.
 - Kyl gärna kakorna för att få fyllningen att stelna
 - Klart
 
Tips! För snabbare variant kan du rulla kakdegen till cylinderform och kyla för att sedan skära ut kakorna och platta till lätt innan gräddning)


