Pishia – jästa pannkakor

pishia2

Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.

Ett nytt recept som slog rakt in på topplistan här hemma. 10/10 blev betyget från en, ”dubbel-10” sa en annan. Råkade hitta inspirationen på nätet, såg så oerhört gott ut så jag var bara tvungen att modifiera ursprungsreceptet. Av vad jag förstår är det en form av jäst grekisk pannkaka som steks (?). Ibland med fyllning av fårost men det skippar vi. Vi provade däremot med innehåll av skinka. Serveras i vanliga fall med honung, vi körde på lönnsirap, lingonsylt och rivna morötter. Oerhört gott. Våga prova!

pishia

Du behöver:

  • 7 dl mjölblandning (ex. 2dl majsmjöl, 2dl rismjöl, 2dl majsstärkelse och 1dl bovetemjöl)
  • 1tsk xanthangummi
  • 1tsk fiberhusk
  • 1tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk torrjäst (fungerar högst troligt med färsk jäst också men blanda då med vätskan först)
  • 8 dl vatten (37-38-gradigt)
  • Olja eller mjölkfritt margarin att steka i
  • Eventuell fyllning

Gör så här:

  1. Blanda alla torra ingredienser i en skål
  2. Rör ner vatten medan du rör om tills smeten blir slät
  3. Låt jäsa under bakduk 1 timme
  4. Rör om på nytt och rör i ev. fyllning, sleva upp valfri storlek av plättar som du steker i medelvarm panna i olja eller mjölkfritt margarin
  5. Stek dem ett par minuter på varje sida

1 kommentar

  1. Ewa Rüdén

    Låter gott måste testa. Ska försöka skriva ut. Tack och kramen till dig

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2020 Matsara

Tema av Anders NorenUpp ↑