Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.
Hemmagjorda potatisbullar. SÅ enkelt och SÅ gott. Även svinnsmart när man gör det av överblivna potatisar. Dessutom stenkoll på innehållet 👍 Mått och resultat kan variera en aning beroende av potatissorter och val av mjöl men går att variera oerhört.

6 normalstora plättar

Du behöver:

  • 3 dl finriven eller slarvigt mosad kall potatis, bäst resultat tycker jag att man får med en fast potatissort men det går utmärkt även med mjölig
  • 1 dl valfri vätska, vatten duger bra
  • 2 msk valfritt mjöl (ex bovete, hirs, majs, ris etc)
  • salt/peppar efter eget tycke men ca. 2 krm salt o 1 krm svartpeppar
  • 1/2 tsk bakpulver
  • olja för stekning

Gör så här:

  1. Blanda den rivna potatisen med vätskan och kryddningen (Går även att ta ett redan färdigt mos)
  2. Rör ner mjölet och bakpulvret, resultatet bör bli en tjock smet
  3. Låt smeten vila några minuter
  4. Stek plättar i en medelvarm oljad panna, vänd INTE för tidigt utan låt undersidan få yta innan vändning
  5. Låt plättarna vila lite innan servering
  6. Går att förbereda och frysa för servering annan dag