Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.
En ljuvlig kycklingrätt med mycket smak av vår/sommar. Du kan förstås ta kalkon istället.
4 portioner
Du behöver:
- 4 kycklingbröstfileer
 - det gröna från en späd purjolök
 - 4 rabarberstjälkar, gärna dom mer späda och mindre träiga (för utseendet skull dessutom bättre med röda stjälkar)
 - 1 citron
 - 2 dl kokosmjölk
 - 1 dl chilisås (eller passerade tomater)
 - 1 tsk äppelcidervinäger
 - 1 msk senap
 - 1 vitlöksklyfta
 - 1 dl vatten
 - 1 msk honung
 - hackad röd chili, valfritt
 - salt
 - peppar
 - olja för stekning
 
Gör så här:
- Dela varje kycklingfilé i något mindre bitar, ex 3 bitar av vardera
 - Salta och peppra
 - Skär rabarberna i 5 cm stora bitar och dela på längden
 - Ta hälften av rabarberna (gärna dom minst fina) och koka upp med 1 dl vatten och 1msk honung till en sörja -sila och behåll bara saften (du får här ungefär 1dl rabarbersaft och skulle i teorin kunna använda annan rabarbersaft om du har tillgång)
 - Fräs yta på kycklingen i en het olja stekpanna
 - Tillsätt hälften av den finhackade purjolöken samt alla rabarberstjälkar (som blev kvar efter att du kokat saft på andra hälften) samt skalet från citronen
 - Blanda samman alla våta ingredienser (kokosmjölk, vinäger, senap, chilisås och rabarbersaften -pressa även i vitlöken
 - Häll vätskan i pannan och sänk värmen något
 - Låt puttra i ca. 10 (tills kycklingen är färdigtillagad) -beror lite på storleken av kycklingbitarna
 - Häll över saft från ca. 1/3 av citronen och toppa med resten av purjolöken vid servering
 - Servera gärna med ris och en grönsallad
 
