Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.
Och så förstås ett tips på brysselkål. Så otroligt underskattat tycker jag. Går att servera med otrolig variation. Här kommer 2 av mina favoriter. En kall och en varm.
Varm brysselkålssallad med senaps- och dilldressing
- 500g brysselkål
- salt
- peppar
- olja för stekning
- 1 liten rödlök
- 1 granatäpple
- dressing av 1 msk senap, 3 msk olivolja, 1 tsk vinäger, 2 tsk honung eller sirap, 2 tsk fryst dill)
- Ansa och dela brysselkålen
- Fräst i het panna i olja under omrörning, tills gyllene och mjuknade.
- Ta av och slunga med finhackade rödlöken och dressingen
- Blanda också med granatäpplekärnorna
- Klart
Kall strimlad brysselkålssallad med apelsin
- 500g brysselkål
- 1 apelsin
- salt
- peppar
- 2 tsk vinäger
- 3 msk olivolja
- 1 tsk lönnsirap
- 1/2 dl pumpafrön
- Börja med att ansa och strimla brysselkålen, med kniv eller mandolin
- Riv över apelsinskal
- Dela apelsinen och pressa över saft från ena halvan, ta den andra halvan, skär bort skal och skär ut bara köttet och dela i små kuber
- Blanda apelsin med vinäger, olja, sirap och ner i salladen
- Smaka av med salt och peppar och rör ner pumpafrön