![](https://i0.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2021/12/D5F37DA5-FDAD-4FDD-86B1-952FC113E46F.jpeg?resize=600%2C400&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2021/12/D5F37DA5-FDAD-4FDD-86B1-952FC113E46F.jpeg?resize=1024%2C498&ssl=1)
Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.
Och så förstås ett tips på brysselkål. Så otroligt underskattat tycker jag. Går att servera med otrolig variation. Här kommer 2 av mina favoriter. En kall och en varm.
![](https://i0.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2021/12/3754B06F-2E5F-43C8-B95F-44ECA4E2E4D4.jpeg?resize=801%2C1024&ssl=1)
Varm brysselkålssallad med senaps- och dilldressing
- 500g brysselkål
- salt
- peppar
- olja för stekning
- 1 liten rödlök
- 1 granatäpple
- dressing av 1 msk senap, 3 msk olivolja, 1 tsk vinäger, 2 tsk honung eller sirap, 2 tsk fryst dill)
- Ansa och dela brysselkålen
- Fräst i het panna i olja under omrörning, tills gyllene och mjuknade.
- Ta av och slunga med finhackade rödlöken och dressingen
- Blanda också med granatäpplekärnorna
- Klart
![](https://i0.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2021/12/99F06E97-8FD0-4FA3-9F78-F82D68B71234.jpeg?resize=743%2C1024&ssl=1)
Kall strimlad brysselkålssallad med apelsin
- 500g brysselkål
- 1 apelsin
- salt
- peppar
- 2 tsk vinäger
- 3 msk olivolja
- 1 tsk lönnsirap
- 1/2 dl pumpafrön
- Börja med att ansa och strimla brysselkålen, med kniv eller mandolin
- Riv över apelsinskal
- Dela apelsinen och pressa över saft från ena halvan, ta den andra halvan, skär bort skal och skär ut bara köttet och dela i små kuber
- Blanda apelsin med vinäger, olja, sirap och ner i salladen
- Smaka av med salt och peppar och rör ner pumpafrön