Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.

Och så förstås ett tips på brysselkål. Så otroligt underskattat tycker jag. Går att servera med otrolig variation. Här kommer 2 av mina favoriter. En kall och en varm.

Varm brysselkålssallad med senaps- och dilldressing

  • 500g brysselkål
  • salt
  • peppar
  • olja för stekning
  • 1 liten rödlök
  • 1 granatäpple
  • dressing av 1 msk senap, 3 msk olivolja, 1 tsk vinäger, 2 tsk honung eller sirap, 2 tsk fryst dill)
  1. Ansa och dela brysselkålen
  2. Fräst i het panna i olja under omrörning, tills gyllene och mjuknade.
  3. Ta av och slunga med finhackade rödlöken och dressingen
  4. Blanda också med granatäpplekärnorna
  5. Klart

Kall strimlad brysselkålssallad med apelsin

  • 500g brysselkål
  • 1 apelsin
  • salt
  • peppar
  • 2 tsk vinäger
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk lönnsirap
  • 1/2 dl pumpafrön
  1. Börja med att ansa och strimla brysselkålen, med kniv eller mandolin
  2. Riv över apelsinskal
  3. Dela apelsinen och pressa över saft från ena halvan, ta den andra halvan, skär bort skal och skär ut bara köttet och dela i små kuber
  4. Blanda apelsin med vinäger, olja, sirap och ner i salladen
  5. Smaka av med salt och peppar och rör ner pumpafrön