after eight

Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a. VEGAN

Delar min kärlek till After Eight med minst en av mina vänner. Det har varit omöjligt för mig att hitta variant av allergivänlig sort som passar oss. Därför passar jag på och gör ett eget recept. Känner själv att jag prickade in HELT perfekt. Konsistensen på fyllningen är len och krämig, precis som ”på riktigt”. Hemligheten till att lyckas med att chokladdoppa en fyllning som är mjuk är att göra en fyllning som stelnar perfekt i frysen. Doppa fyllningen i fryst form, låt sen tina och mjukna. MUMS!

Du behöver:

  • 1dl kokosolja
  • 4msk kokosmjölk (utan tillsatser) -alternativt annan växtdryck
  • 1dl melonkärnor
  • 1/2dl florsocker
  • 2 tsk majsstärkelse eller annat fint mjöl
  • pepparmintsolja/pepparmintsarom
  • 150-200g Mjölkfri choklad

After eight2aftereight3

Gör så här:

  1. Mixa samman kokosolja, kokosmjölk, melonkärnor och florsocker till en slät massa
  2. Sila genom hålsil för att bli av med alla småbitar
  3. Kvar blir nu en gräddig vätska
  4. Smaksätt med antingen några droppar pepparmintsolja eller något kryddmått pepparmintsarom (smaka av)
  5. Vispa i majsstärkelsen ordentligt
  6. Obs! Koka upp vätskan i kastrull under hård omrörning (missa inte detta för då skär det sig)
  7. När vätskan kokat upp tar du sv den från plattan och låt svalna helt
  8. Klä en form med plastfolie, botten av en brödform duger väl till den här mängden
  9. Häll i smeten och se till att du får en jämn yta över hella botten
  10. Stoppa sedan in i frysen i ca 30-60minuter
  11. Ta ut, stjälp upp på plastfolieklädd skärbräda och skär ut i bitar
  12. Jag valde att täcka dom med plastfolie ovanpå och kavla dom lätt för ännu tunnare fyllning
  13. Frys igen för att bitarna ska hålla sig stela tills chokladdoppade
  14. Smält chokladen över vattenbad eller i mikro med tät omrörning
  15. Låt svalna
  16. Ta ut mintbitarna (kanske hälften åt gången och arbeta snabbt eftersom att den mjuknar när den kommer ur frysen) och doppa i chokladen, lägg på bakplåtspapper för att låta chokladen stelna
  17. Dekorera eventuellt på chokladen innan den stelnat helt
  18. När bitarna inte är i frysen kommer fyllningen att mjukna till en krämig fyllning
  19. Förvara i kylen eller ät upp direkt! =)