julmat

Fritt från mjölk, ägg, gluten, soja, fisk och potatis bl.a.

HELA sällskapet åt av samma buffé, den buffé som vi anpassat efter allergierna.

Bara allergivänlig mat (utifrån behoven här) serverades och alla kunde äta sig mätta och INGEN behövde riskera att bli sjuk.

Känner mig så makalöst tacksam över vår fina familj som tillät sig att äta ett lite annorlunda julbord. Det som fick stå i centrum var att familjen faktiskt kunde umgås i en trygg miljö, något som verkligen inte är att ta för givet.

Så TACK!

På bordet stod bl.a.

  • Griljerad julskinka
  • Hembakt vört-inspirerat bröd (ett med russin och ett utan)
  • Ljust brytbröd med vallmofrön
  • Senap
  • Hemkokt äppelmos
  • Revbensspjäll
  • Vegansill (svärmors SUPERGODA bidrag)
  • Helstekt kalkon med fyllning
  • Köttbullar
  • Våra egna prinskorvar
  • Morotslåda med smak av vitlök och skinka
  • Ljummen sötpotatissallad
  • Mjölk- och ostfri pesto
  • Tomattapenad
  • 3 olika sorters fröknäcke
  • 2 sorters brytpinnar
  • Tranbärssås
  • Skysås
  • Körsbärsmarmelad
  • Mjölkfri vitlöks”smör”
  • Mjölkfri chili”smör”

Till dessert serverades

  • Saffranspaj
  • Pepparkakakor
  • Ischoklad
  • 2 sorters bicotti
  • Kardemummakakor
  • Frukt

Jag åt mig mer än mätt kan man säga…

julmat