oreo12

Fritt från mjölk, ägg gluten och soja bl.a.

Såg den här bilden på nätet och blev HELT såld. Var bara tvungen att testa. HÄR är ursprungsreceptet och här nedan ser ni min allergivänliga variant.

mud

Oreo mud cake är namnet men jag skulle nästan vilja säga Rocky road cake. Det är som en semi-kladdig, mastig, kak-crunchig chokladbotten, ovanpå det en chokladtryffel/fudge  fylld och toppad med marshmallows, oreokakor, kola- och chokladsås. Blanda i lite nötter ni som tål så blir det nog mer än toppen i blandningen. Redan som kakan är var den MAKALÖST god. Bilderna är tyvärr si så där, men testa. Jag har svårt att tro att du blir besviken, men du måste verkligen gilla choklad!

oreo13

Du behöver:

Botten:

  • 150 g smält mjölkfritt margarin
  • 2 dl socker
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3msk kokosmjölk
  • 2 dl mjölblandning (ex. 1dl majsmjöl och 1dl rismjöl)
  • 1/2 tsk xanthangummi
  • 1 tsk bakpulver
  • ca 10-15st allergivänligare oreokakor enligt recept HÄR
  • Något att smöra och bröa en springform med (olja och kakao gick bra)

Fyllning och topping:

  • 400g mjölkfri choklad (jag hade ungefär 50/50 av vit- och vanlig mjölkfri choklad -tog lite det jag hade)
  • 100 g mjölkfritt margarin
  • 2 dl kokosmjölk
  • Ytterliggare  ca 10-15 st oreokakor
  • Mini-marshmallows (ca. 100-150g) -OBS! Kolla innehållet eller gör egna!
  • 1dl choklad- och/eller kolasås (recept HÄR och HÄR)

oreo2 oreo22

Gör så här:

Botten:

  1. Smält margarinet till bottnen  och låt svalna aningens
  2. Blanda samman alla torra ingredienser till botten
  3. Tillsätt margarin och kokosmjölk till dom torra ingredienserna
  4. Tillsätt grovhackade oreokakor till botten och rör i smeten
  5. Rör till jämn smet
  6. Häll ner smeten i en smörad och bröad form
  7. Grädda bottnen i 15min i 175grader
  8. Ta ut och låt svalna

Fyllning och topping:

  1. Finhacka all choklad till fyllningen och lägg i en värmetålig skål (glas, porslin eller keramik exempelvis)
  2. Värm upp kokosmjölken i kastrull till precis kokpunkt
  3. Ta av från plattan och tillsätt i skålen med chokladen
  4. Låt stå någon minut och rör sedan samman till jämn smet (om all choklad inte smälter kan man även röra runt med skålen i vattenbad)
  5. Låt svalna
  6. Lägg i margarinet och rör till jämn smet, vispa gärna ihop
  7. Lägg hälften av marshmallowsen direkt på kakbottnen
  8. Häll på chokladsmeten och låt stå i kylen kanske bara en 15minuter för att börja stelna
  9. strö på resterande marshmallows (tryck ev ner dom lite i smeten) samt tryck ner oreokakorna (jag delade även några i bitar och strödde ovanpå)
  10. Ställ i kylen för att stelna, ca 4h eller helst över natten (klart godast då)
  11. Gör såsen/såserna och häll över

oreo14