Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a. Veganskt.
Har du inte investerat i en glassmaskin ännu så är tiden inne nu, på riktigt! Vid multiallergi och få/inga köpevarianter är glassmaskin verkligen revolutionerande för glassmöjligheterna. Visst går det att göra glass utan också, frys i bunke och vispa emellanåt. Men resultat nås dock både snabbare och blir bättre med maskin ? Liten ansträngning, sköter sig själv medan man äter middag -klar lagom till dessert. Här kommer ett otroligt enkelt recept på en tropiskt frisk variant. Med lite eller inget tillsatt socker.
Du behöver:
- 1 hel färsk ananas, gärna riktigt mogen och söt (när skalet är nästan gulnat och ananasen börjar kännas lite mjuk.
- 1 dl kokosmjölk (garants rosa) eller annan valfri växtdryck
- valfritt med 2 msk sötning (socker, sirap)
- skal från 1 lime
Gör så här:
- Dela ananasen, skär bort det taggiga skalet och det träiga partiet i mitten av frukten (ananasstocken).
- Dela ananasen i små kuber
- Mixa ananasen slät med kokosmjölk och eventuell sötning
- Tillsätt limeskal och smaka av
- Frys i glassmaskin eller i bunke och vispa emellanåt medan det fryser.