![](https://i0.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2021/04/72C5EA56-651B-4131-9926-657FBAE1FA90.jpeg?resize=600%2C400&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2021/04/72C5EA56-651B-4131-9926-657FBAE1FA90.jpeg?resize=893%2C1024&ssl=1)
Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a. Veganskt.
Har du inte investerat i en glassmaskin ännu så är tiden inne nu, på riktigt! Vid multiallergi och få/inga köpevarianter är glassmaskin verkligen revolutionerande för glassmöjligheterna. Visst går det att göra glass utan också, frys i bunke och vispa emellanåt. Men resultat nås dock både snabbare och blir bättre med maskin ? Liten ansträngning, sköter sig själv medan man äter middag -klar lagom till dessert. Här kommer ett otroligt enkelt recept på en tropiskt frisk variant. Med lite eller inget tillsatt socker.
![](https://i0.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2021/04/80C9F303-364A-4D0E-BC3D-5F5D79C868A4.jpeg?resize=893%2C1024&ssl=1)
Du behöver:
- 1 hel färsk ananas, gärna riktigt mogen och söt (när skalet är nästan gulnat och ananasen börjar kännas lite mjuk.
- 1 dl kokosmjölk (garants rosa) eller annan valfri växtdryck
- valfritt med 2 msk sötning (socker, sirap)
- skal från 1 lime
Gör så här:
- Dela ananasen, skär bort det taggiga skalet och det träiga partiet i mitten av frukten (ananasstocken).
- Dela ananasen i små kuber
- Mixa ananasen slät med kokosmjölk och eventuell sötning
- Tillsätt limeskal och smaka av
- Frys i glassmaskin eller i bunke och vispa emellanåt medan det fryser.
![](https://i0.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2021/04/BA2F00CB-CF84-4095-B78F-ECE3E85736D4-893x1024.jpeg?resize=893%2C1024&ssl=1)