Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a. Veganskt.

Har du inte investerat i en glassmaskin ännu så är tiden inne nu, på riktigt! Vid multiallergi och få/inga köpevarianter är glassmaskin verkligen revolutionerande för glassmöjligheterna. Visst går det att göra glass utan också, frys i bunke och vispa emellanåt. Men resultat nås dock både snabbare och blir bättre med maskin ? Liten ansträngning, sköter sig själv medan man äter middag -klar lagom till dessert. Här kommer ett otroligt enkelt recept på en tropiskt frisk variant. Med lite eller inget tillsatt socker.

Du behöver:

  • 1 hel färsk ananas, gärna riktigt mogen och söt (när skalet är nästan gulnat och ananasen börjar kännas lite mjuk.
  • 1 dl kokosmjölk (garants rosa) eller annan valfri växtdryck
  • valfritt med 2 msk sötning (socker, sirap)
  • skal från 1 lime

Gör så här:

  1. Dela ananasen, skär bort det taggiga skalet och det träiga partiet i mitten av frukten (ananasstocken).
  2. Dela ananasen i små kuber
  3. Mixa ananasen slät med kokosmjölk och eventuell sötning
  4. Tillsätt limeskal och smaka av
  5. Frys i glassmaskin eller i bunke och vispa emellanåt medan det fryser.