Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.
En frisk och fräsch paj med mycket smak av ananas och lite lätt smak av citron
Du behöver:
- Pajdeg enligt recept HÄR
- 1 normalstor burk eller 2 små burkar ananasskivor (jag tycker dom är godare i skivor än att köpa färdigkrossade) alternativt knappt 1 hel färsk mogen ananas (faktiskt godare) -om du köper burkananas, ha koll på innehåll och välj gärna en lite ”finare” och dyrare sort för godare resultat, inte någon dränkt i socker.
- 1 dl kokosmjölk
- 1 dl kokosflingor
- 1 msk majsstärkelse
- 2 msk socker
- 2 tsk vaniljsocker (med äkta vanilj) alternativt urskrap ur 1/2-1 vaniljstång
- Skal från 1-2 citroner (lite beroende av storleken) och saft från 1/2
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader
- Gör pajdegen och tryck ut i en form, satsen räcker till rätt tjock botten och det är iaf precis som jag tycker att det ska vara här
- Använd nu bara ananasen, inte eventuellt spad från burk
- Mixa som hastigast (alternativt finhacka) ananasen, den ska inte vara helt slät, bara nästan
- Blanda ananasen med kokosmjölk, kokosflingor, citronskal, socker, vaniljsocker och majsstärkelse
- Fyll pajskalet
- Grädda mitt i ugnen först 20-25minuter för att sen täcka över med ugnsfolie för att undvika bränd deg och låt gå ytterligare 20 minuter för att hela fyllningen ska stelna (man kan även ha mer mjöl i fyllningen för att den ska stelna snabbare men då blir den inte lika mjuk och len i färdigt resultat)
- Låt svalna en aning innan servering. God sen ljummen som kall.