Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a. Vegansk.
En enkel kaka i långpanna med härlig smak av äpple eller päron. Går dock även att skippa frukten för en kanelkaka i långpanna. Mjuk kaka med bitar av frukt och en knäckig lät kolasmakande kaneltopping.
24 bitar
Du behöver:
Kakan
- 6 dl mjölblandning, ex 2 dl vardera av majs, ris/hirs och majsstärkelse. Går dock att variera. Blanda mjöl och stärkelse för bästa resultat.
- 4 dl socker
- 200 g smält mjölkfritt margarin, jag använder Floras bredbara
- 1 tsk Xanthangummi
- 2 tsk bakpulver
- 2,5 dl kokosmjölk
- 1 tsk mald kardemumma
- ca 4 stora äpplen eller päron, blir 5 dl skalade och skurna små bitar/kuber av frukt
Kaneltopping
- 1/2 dl smält mjölkfritt margarin
- 1/2 dl majsmjöl
- 2 msk kokossocker (funkar med vanligt socker också men kokossocker ger lite kolasmak)
- 1 msk kanel
pärlsocker att strö på
glasyr
- 1 dl florsocker
- 2-3 tsk kallt vatten, tillsätt lite i taget tills du är nöjd med konsistensen på glasyren
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader
- Börja med kakan
- Blanda samman alla torra ingredienser, vispa sen i dom våta och rör till en jämn smet
- Vänd ner skalade, skurna bitar av frukt
- Bred ut smeten på en/i en bakplåtspappersklädd långpanna
- Tör nu samman toppingen och ringla över kakan, rör runt toppingen så att den täcker kakan och även kan blandas en del med smeten under
- Strö på pärlsocker
- Grädda kakan mitt i ugnen i 30 minuter
- Ta ut och låt svalna
- När nästan svalnad, blanda samman glasyr och ringla över kakan