![](https://i0.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2020/07/E476CF56-FA2C-4CA0-BF00-6715399F2FD2.jpeg?resize=600%2C400&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2020/07/E476CF56-FA2C-4CA0-BF00-6715399F2FD2.jpeg?fit=676%2C845&ssl=1)
Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a. Veganskt.
Du behöver:
- 3 dl vatten
- 1,5 dl socker
- 3 gröna äpplen
- 2 msk mjölkfritt margarin, går att skippa men bidrar till smak
- ev. Några droppar grön livsmedelsfärg eller ex grön spirulina för färg (valfritt)
Gör så här:
- Tärna äpplet (du kan skala om du vill men jag väljer att låta bli eftersom att jag tycker att skalet har mycket av den goda smaken)
- Koka upp vatten, margarin och socker
- Lägg i äpplet och låt småputtra någon enstaka minut, stäng av och låt stå tills svalnat
- Mixa fullständigt slät, är det några smakbitar som inte mixas kan du fiska upp dessa med en gaffel -alternativt spara för lite mer äkta känsla i glassen
- Blanda i eventuell färg
- Kör i glassmaskin eller frys in i form tills stelnad, vispa runt med jämna mellanrum under tiden det stelnar för att få en luftigare konsistens
![](https://i2.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2020/07/84CC3A12-118A-4A24-AEE1-66DB1F9A89BB.jpeg?fit=676%2C845&ssl=1)