Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.

En otroligt god asiatisk rätt där du själv väljer protein eller gör vego. Du får själv också välja mängden hetta. Zucchininudlar på det här viset; stekta, smakar för övrigt galet likt äggnudlar. SÅ gott!!

4 personer

Du behöver:

  • valfritt protein, ca 150g/person. Ex råa skalade räkor, kycklingbröst, entrecote (eller skippa för vego, alternativt ersätt med ex broccoli, mer svamp eller vegetariskt köttsubstitut)
  • 2 zucchini + spiralizer (för nudlar), tagliatelle kan du göra med osthyvel eller potatisskalare
  • 250 g champinjoner eller annan valfri svamp
  • 1 stor gul lök
  • 1 knippe salladslök
  • 2-4 röda chilin
  • 1 färsk jalapeno
  • 2-4 msk färsk riven ingefära
  • 2-4 vitlöksklyftor
  • 2 limefrukter
  • 1 dl sojafri ”soja”, förslagsvis coconut aminos från René Voltaire
  • Valfritt med koriander
  • ev Sesamfrön för topping
  • olja för stekning
  • salt
  • peppar, gärna 5-pepparmix

Gör så här:

  1. Skala, riv/pressa vitlök och ingefära samt hacka chilin.
  2. Skala och skiva löken och dela salladslöken grovt
  3. Putsa och skiva svampen
  4. Hetta upp olja
  5. Fräs svampen i olja under omrörning tills den svettats ur vätska och sen fått yta, krydda med salt och peppar -ta av
  6. Hetta upp mer olja
  7. Fräs chili, vitlök och ingefära i oljan tills det blivit lite gyllene
  8. Stek det valda proteinet i den heta oljan (salta och peppra också) och ta sen av för att vila medan du gör nudlarna
  9. Kör zucchinin genom spiralizer eller hyvla med potatisskalare/osthyvel
  10. Fräs först lök och salladslök i olja tills den svettas, tillsätt zucchini och fräs den också tills den svettas
  11. Smaksätt med salt, peppar och den falska sojan
  12. Lägg tillbaka svampen, pressa över saft från 1/2-1 lime
  13. Lägg tillbaka proteinet, eventuellt trancherat/skivat/hackat
  14. Toppa med koriander, limeklyftor och eventuellt sesamfrön