Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a. Själva degen är också vegansk.

Perfekt om du har överblivna avokados ?? Vem har överblivna avokados? ?? Närå. Men en väldigt god och otroligt mjuk och saftig fralla gjord på avokado som bas.

4 frallor

Du behöver:

  • 2 normalstora avokadon
  • 1 dl vatten
  • 1/2 msk äppelcidervinäger
  • 1/2 tsk örtsalt
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 dl majsmjöl
  • 1 dl majsstärkelse
  • 1/2 dl hirsmjöl/rismjöl
  • 2 krm bikarbonat
  • 2 krm xanthangummi
  • 1 tsk bakpulver
  • valfri topping (ex. Vallmofrön, sesamfrön, mald bipollen, flingsalt)

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Mixa samman avokado och vatten till en slät mousse
  3. Tillsätt vinäger, örtsalt, vinäger och olja (totalt ska det bli ca 2 rågade dl mousse)
  4. Blanda samman alla torra ingredienser och vänd ner dom i den våta och rör ihop till en smet, låt vila 5 minuter så att den tjocknar
  5. Dela degen i 4 delar, ta försiktigt upp en och en och rulla till en boll (degen är mjuk och våt men ändå inte ”kladdig”)
  6. Vänd ovansidan på frallorna i valfri topping (den gäster pga våta utan) och lägg frallorna i bakplåtspappersklädd form/plåt
  7. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter
  8. Ta ut och låt svalna åtminstone något
  9. Ät!!!