ANNONS Annons

Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a. Veganskt.

Ett supersnabbt och gott sätt att få till en sås som är som en blandning mellan majonnäs och guacamole, allt i ett med avokado som bas. Går att smaksätta med ganska mycket men jag föredrar helt klart lime/citron och någon ört.

Du behöver:

  • 2 avokado
  • 1 vitlöksklyfta (valfritt)
  • 2 tsk citronsaft eller limesaft
  • 1 tsk äppelcidervinäger (eller mer citrus)
  • valfritt med 1 tsk senap
  • 1-2 dl neutral olja
  • 1 dl valfri färsk ört, ex basilika eller persilja
  • Salt
  • peppar

Gör så här:

  1. Dela och kärna ur avokadon
  2. Mixa samman samtliga ingredienser förutom örter och olja, mixa slät
  3. Mixa sen i oljan lite i taget, du behöver inte riktigt strila i oljan jätteförsiktigt alls eftersom att avokadon enkelt ger dig en stabil emulsion, så det skär sig inte särskilt lätt -men du kan ta 1/3 dl åt gången
  4. Smaka av med salt och peppar
  5. Mixa i eventuell ört, på bilden ser ni naturell variant