![](https://i0.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2021/05/02B384E8-7EB7-48C3-98C4-BBE427F09954-scaled.jpeg?resize=600%2C400&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2021/05/02B384E8-7EB7-48C3-98C4-BBE427F09954.jpeg?resize=768%2C1024&ssl=1)
Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a. Veganskt.
Ett supersnabbt och gott sätt att få till en sås som är som en blandning mellan majonnäs och guacamole, allt i ett med avokado som bas. Går att smaksätta med ganska mycket men jag föredrar helt klart lime/citron och någon ört.
Du behöver:
- 2 avokado
- 1 vitlöksklyfta (valfritt)
- 2 tsk citronsaft eller limesaft
- 1 tsk äppelcidervinäger (eller mer citrus)
- valfritt med 1 tsk senap
- 1-2 dl neutral olja
- 1 dl valfri färsk ört, ex basilika eller persilja
- Salt
- peppar
Gör så här:
- Dela och kärna ur avokadon
- Mixa samman samtliga ingredienser förutom örter och olja, mixa slät
- Mixa sen i oljan lite i taget, du behöver inte riktigt strila i oljan jätteförsiktigt alls eftersom att avokadon enkelt ger dig en stabil emulsion, så det skär sig inte särskilt lätt -men du kan ta 1/3 dl åt gången
- Smaka av med salt och peppar
- Mixa i eventuell ört, på bilden ser ni naturell variant