Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a. Veganskt.

Ett supersnabbt och gott sätt att få till en sås som är som en blandning mellan majonnäs och guacamole, allt i ett med avokado som bas. Går att smaksätta med ganska mycket men jag föredrar helt klart lime/citron och någon ört.

Du behöver:

  • 2 avokado
  • 1 vitlöksklyfta (valfritt)
  • 2 tsk citronsaft eller limesaft
  • 1 tsk äppelcidervinäger (eller mer citrus)
  • valfritt med 1 tsk senap
  • 1-2 dl neutral olja
  • 1 dl valfri färsk ört, ex basilika eller persilja
  • Salt
  • peppar

Gör så här:

  1. Dela och kärna ur avokadon
  2. Mixa samman samtliga ingredienser förutom örter och olja, mixa slät
  3. Mixa sen i oljan lite i taget, du behöver inte riktigt strila i oljan jätteförsiktigt alls eftersom att avokadon enkelt ger dig en stabil emulsion, så det skär sig inte särskilt lätt -men du kan ta 1/3 dl åt gången
  4. Smaka av med salt och peppar
  5. Mixa i eventuell ört, på bilden ser ni naturell variant