Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.
Gillar ni avokado? Och matiga våfflor? Då är det här VERKLIGEN en rätt för er! Allergivänligt och veganskt.
4 våfflor
Du behöver:
våfflorna
- 2,5 dl mjöl (ex 1 dl majsmjöl, 1/2 dl rismjöl/hirsmjöl och 1 dl majsstärkelse men går bra att variera)
- 2-3krm bakpulver
- 2 krm xanthangummi
- 2 krm örtsalt (eller 1 krm vardera av salt och lökpulver)
- 2 dl vatten
- 1/2 dl olja
- 1,5 dl mixad/fint mosad avokado = ca 2 normalstora avokadon (går bra att både minska och öka mängden lite)
- 1/2 kruka färsk mynta (valfritt)
- olja till våffeljärnet
fetaoströran
- 100g violifes falska feta, mosad med gaffel
- 1/2 dl vegansk majo (går även bra att ta ett par msk vatten istället men detta ger förstås mindre smak)
- 1/2 dl fint hackad rödlök
- 1/2 dl fint hackad röd paprika
- 1/2 dl fint hackad gurka
- svartpeppar
- 1 msk olivolja
Gör så här:
- Blanda samman alla torra ingredienser till våfflan
- Mixa/vispa samman alla våta ingredienser (inklusive myntan), jag tycker det blir bäst resultat med avokadon mixad helt slät
- Blanda dom torra med våta och rör till en smet
- Grädda i väl oljat våffeljärn
- Bara rör/mosa ihop ingredienserna till fetaoströran
- Servera våfflan med fetaoströra, grönsallad och valfri annan topping